Sterilizovaná hríbovo-zeleninová zmes

Autor receptu: marka123

Recept som dostala od kolegyne. Robievam ho vždy v čase bohatej nadielky v naších lesoch. Pridavam ho k pikantnému mäsu, k upečenej klobáske alebo len tak na hrianky, s praženicou. Čo a ako to komu chutí.

Postup

  1. Zeleninu pokrájame na malé kúsky, podusíme a postupne pridáme cukor, ocot, soľ, olej, hríby, kukuricu, uhorky, Spolu ešte necháme prevrieť, naplníme do menších čistých pohárov, dobre uzavrieme a sterilizujeme 15 minút pri teplote 80 supňoch. Z uvedeného množstva surovín naplním asi 11 až 12 trojdecových pohárov. ja to mám rada ešte pikantnejšie, dám trochu do varenia chilli papričku ale každy si to môže dochutiť podľa seba, pridať cukor alebo ocot