Steak vo vínovej omáčke s gratinovanými šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Vhodné k ríbezľovému vínu.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Z hovädzej sviečkovice nakrájame asi 200–gramové steaky, ktoré mierne stlačíme a vyformujeme rukou. Osolíme, okoreníme a mierne osladíme cukrom.
- Na grilovacej panvici pečieme z obidvoch strán asi 15 minút pri miernej teplote. Steaky vyberieme. Do panvice pridáme čerstvé ríbezle, urestujeme ich a podlejeme vínom. Postupne zredukujeme na jemnú omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením.
- Šampiňóny umyjeme. Stopky vyberieme, nasekáme nadrobno a premiešame s fetou. Šampiňóny opečieme z oboch strán a naplníme zmesou. Mierne osolíme, okoreníme a gratinujeme.