Steak v slaninovom opasku na zelenom korení (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Náš nedeľný obed, hotové za pár minút
2 porcie |
10 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som vybrala z chladničky pol hod. pred prípravou, v takom teple to stačilo, umyla, osušila, obalila v oravskej slanine a zviazala motúzkom. Tesne pred prípravou som posypala soľou a korením drveným v mažiari
- Opekala som na rozpálenej panvici z prvej strany 2 min., z druhej 1,5 min.
- Potom som ešte rýchlo poopekala po opasku
- Zakryla som na pár minút, aby sa steaky uvolnili
- Do panvice som dala zas drvené zelené korenie, za chviľu paradajky, víno a zredukovala som, odstavila a pridala maslo
- Jedli sme so zemiakmi s maslom a vňaťou