Steak v slaninovom opasku na zelenom korení (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Náš nedeľný obed, hotové za pár minút

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som vybrala z chladničky pol hod. pred prípravou, v takom teple to stačilo, umyla, osušila, obalila v oravskej slanine a zviazala motúzkom. Tesne pred prípravou som posypala soľou a korením drveným v mažiari
  2. Opekala som na rozpálenej panvici z prvej strany 2 min., z druhej 1,5 min.
  3. Potom som ešte rýchlo poopekala po opasku
  4. Zakryla som na pár minút, aby sa steaky uvolnili
  5. Do panvice som dala zas drvené zelené korenie, za chviľu paradajky, víno a zredukovala som, odstavila a pridala maslo
  6. Jedli sme so zemiakmi s maslom a vňaťou