Hovädzí steak

Steak s kukuricovým šalátom a so slaninovým čipsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom, soľou a korením. Na rozpálenej panvici opekáme z každej strany 2 minúty. Keď ho otočíme, pridáme maslo, tymian a vrchnú stranu polievame výpekom. Steaky necháme 2 minúty odležať a môžeme servírovať.
  2. Omáčku demi glace zohrejeme a zašľaháme do nej maslo, aby bola jemnejšia. (Omáčka demi glace je kuchármi hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)
  3. Na šalát všetky suroviny zmiešame. Plátky slaniny opražíme z oboch strán dochrumkava.
  4. Steak pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, posypeme hrubozrnnou soľou, servírujeme so šalátom, omáčkou a slaninovým čipsom.