Hovädzí steak
Steak s kukuricovým šalátom a so slaninovým čipsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na porcie, potrieme olivovým olejom, soľou a korením. Na rozpálenej panvici opekáme z každej strany 2 minúty. Keď ho otočíme, pridáme maslo, tymian a vrchnú
stranu polievame výpekom. Steaky necháme
2 minúty odležať a môžeme servírovať.
- Omáčku demi glace zohrejeme a zašľaháme do
nej maslo, aby bola jemnejšia. (Omáčka demi glace je kuchármi
hojne používaná omáčka, ktorá sa pripravuje z opečených hovädzích kostí a zo zeleniny. Je to niekoľko hodín varený vývar, ktorý sa potom ešte zredukuje. Dá sa urobiť aj do zásoby a zmraziť.)
- Na šalát všetky suroviny zmiešame. Plátky slaniny opražíme z oboch strán dochrumkava.
- Steak pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, posypeme hrubozrnnou soľou, servírujeme so šalátom, omáčkou a slaninovým čipsom.
|