Steak s falošnej teľacej sviečkovice s opekanými zemiakovými plátkami a poľným šalátom

Autor receptu: peterbee

Jednoduché jedlo,ktoré dokáže pripravit aj začiatočník za sporákom.Pri tomto jedle kvoli čerstvosti chuti používame hrubú morskú sol a čerstvo zomleté čierne korenie.

5
porcií
60 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú sviečkovú si nakrájame na 5 rovnakých častí tak,aby každá mala 200 gramov.Na rozohriatu panvicu s kovovou rúčkou nalejeme olivový olej a maso poopekáme zo všetkých strán dozlatista.Rúru si predhrejeme na 180 °C,vložíme do nej panvicu s masom a pečieme 10 minút doružova.Ak chceme mat maso úplne prepečené,čas pečenia predlžime na 15 minút.
  2. Uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a nakrájame na plátky cca 1 centimeter hrubé.Opekáme na teflonovej panvici až kým nezískajú zlatistú farbu.Takto opečené zemiaky osolíme morskou solou a okoreníme čerstvo zomletým korením.
  3. Do misky vložíme pod studenou vodou opláchnutý polný šalát a dochutíme solou,korením,citronovou štavou a olivovým olejom.
  4. Hotové maso necháme na teplom mieste odležat cca 3 minúty,aby sa vo vnútri rozložili štavy,osolíme morskou solou a okoreníme čerstvo zomletým korením.Podávame s opekanými zemiakovými plátkami a polným šalátom.Takto hotové jedlo na konci zastrekneme kvapkou extra panenského olivového oleja.