Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou

gman - fotkagman, 5. decembra 2010
Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
Foto: gman

steak s prilohou inspirovanou televiziou

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 z falosnej svieckovice
2 ks
1 dcl
4 lyzice




Postup

  1. 1

    zacneme pripravou cibule s redukciou. ocistenu cibulu si rozkrojime na polovicu. davame pozor, aby sme pri korienku neokrojili moc, inac nam cibula nebude drzat pohromade.

  2. 2

    v rajnici si roztopime kusok masla. pridame trochu oleja, aby sa nam maslo nespalilo. do rozpusteneho masla dame cukor a nechame ho mierne skaramelizovat. potom pridame cibulu, na chvilu osmahneme a priadame cervene vino. mozme rovno pridat aj ocot. pouzil som obycajny, asi by sa viac hodil vinny, ci dokonca balsamico, to by s ale stretlo nevolou druheho stravnika :(

  3. 3

    cibulu dusime, kym sa vino s cukrom a prisadami nezredukuje. najskor som dusil len pomaly, aby cibula pekne zmakkla, potom som pridal teplotu, aby som zredukoval tekutinu.

  4. 4

    ked mame cibulu hotovou, udrziavame ju teplu a zatial si pripravime steaky. DOBRU CHUT. sladkost a kyslost redukcie si treba pripravit podla svojej chute, ale asi by bolo dobre redukciu ochutnat aj tesne pred koncom nakolko sa po "vyvareni" chute vyrazne zintenzivnia

Diskusia k receptu

jerica
zaujímavé, vyskúšam zároveň ukladám KK.
gman
@marienka44 fu, to je pravda. chcel som tam napisat, ze steak treba pripravit podla steaku z druheho receptu, ale evidetne som sa k tomu nedostal. takze podla druheho receptu :)
tinca
ále tak steaky vie každý robiť podľa toho aké ich má rád
tothka
Páči sa mi tento recept. možno ho aj vyskúšam, musím kúpiť cibuľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia