Šťavnatý syrový krupicový dezert (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Irmik tatlısı. Dalsi sladký turecky desertik,t entoraz so syrom :-) Je vynikajúci..

Postup

  1. Pripravime si suroviny, najlepsie je uz dopredu si vsetko odmerat. Budeme potrebovat aj jeden turecky syr cca 200 g.
  2. Najprv si pripravime cukrovy sirup a to tak, ze 5 dl cukru a 5 dl vody privedieme do varu a od bodu varu to spolu nechame varit cca 3 - 4 minuty a potom pridame 1 pl citronovej stavy a povarime este spolu 5 minut. Nasledne nechame sirup vychladnut..
  3. Cele vajcia s cukrom a van. cukrom si vyslahame do peny. Potom pridame jogurt a olej a cele znova dobre preslahame. Nasledne pridame uz dopredu zmiesanu muku, krupicu a pdp a vyslahame. Napokon pridame este turecky syr, ktory sme si rozmrvili a dobre ho v ceste rozmiesame.
  4. Cesto vylejeme na plech,ktory sme vytreli olejom a dame piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 180 °C na cca 30 minut. To si musi kazdy radsej sledovat, kedze kazda rura inak pecie :-) Moj plech mal vnutorny rozmer 28 cm.
  5. Este za horuca,len co kolac vyberieme z rury, ho pokrajame a pozalievame ho vychladnutym sirupom. Treba dat cely sirup, to krupicove cesto ho popije :-) Potom nechame kolac postat aspon 4 - 5 hodin, aby dobre vychladol. Ja ho pripravujem vzdy doobeda a podavam az vecer k caju alebo ho pripravim vecer, aby cez noc postal :-) Je vyborny a som si ista,ze tomu, kto lubi turecke sladkosti, tomu bude urcite chutit ;-P
  6. Pridavam do zbierky krasnych kvetin na Vareche, aj ten môj.. :-)
  7. Obdivujem ich rok čo rok.. ;-)