Marhuľový zákusok
Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Super šťavnatý zákusok bez masla či šľahačky a ešte aj na pol plechu, takže môžu si ho
spraviť aj tí, ktorí už začínajú pomýšľať nad
chudnutím do plaviek.
24 porcií |
60 minút príprava |
14 minút na 180 °C |
Postup
- Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Navážime si múku, zmiešame ju s kypriacim práškom. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi jemne zamiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na plech a upečieme (asi 14 min na 180 °C).
- Upečený koláč rozrežeme. Jednu polovicu rozmrvíme do misy, druhú natrieme ľubovoľným džemom. Celý marhuľový kompót rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Pomrvené cesto zmiešame s polovicou pomixovanej marhuľovej zmesi a pridáme rum podľa chuti. Vypracujeme šťavnatú zmes, ktorú navrstvíme na podžemovanú polovicu korpusu.
- Zvyšný pomixovaný kompót dáme do hrnca, pridáme dve polievkové lyžice škrobu rozmiešané v troch lyžiciach vody a uvaríme puding. Pridáme tmavú čokoládu, necháme roztopiť a potom necháme vychladnúť. Pred vrstvením vychladnutú zmes prešľaháme ručným mixérom a natrieme na koláč.
- Z uvedeného množstva vyšlo 24 kusov.
Poznámka: Nabudúce pridám do pudingovej časti ešte trošku kakaa, aby bola tmavšia.