Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Keď telo pýta sladké a rozum vraví nepatrí sa, tak vznikne kompromis v tejto podobe aj
vlk sýty aj ovca celá :) Páči sa mi, že som ani mixér nezašpinila a môžete ho napiecť aj
keď vajce doma nemáte...
20 minút príprava |
45-50 minút na 185 °C |
Postup
- Kopa surovín, kde môžete kľudne meniť a pridať svoje obľúbené ingrediencie, napríklad hrozienka, goji, lieskové oriešky, namiesto ghee použiť kokosový olej...
- Obielime jablká a mrkvu a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme kôru z pomaranča nakrájané datle, nasekané orechy, v druhej miske zmiešame suché suroviny. Prepustené maslo roztopíme.
- K suchým surovinám primiešame ovocie a orechy, pridáme maslo a rum a vareškou spojíme s hustejšie cesto. Naplníme ním tortovú formu s priemerom 26 cm. Na spodok dáme papier na pečenie a boky pretrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov a pečieme 45-50 minút, skúsime v strede špáradlom, ak je suché máme upečené...
- Trošku ho upravíme, aby bol príťažlivejší, navaríme dobrý čaj, alebo kávu a urobíme telu zadosť...nebol presladený, šťavnatý...