Cestoviny s kuracím mäsom

Šťavnaté tagliatelle s kuracím mäsom a farebnou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Fantastické a šťavnaté tagliatelle, ktoré si určite zamilujete. Príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla, je plná vitamínov, bielkovín a zdravých tukov...

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny, z ktorých budeme jedlo pripravovať.
  2. Umyté a odblanené kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Osolíme, okoreníme, poprípade pridáme máličko kurkumy. Mrkvu, kaleráb, šampiňóny a bielu reďkovku (ktorá v kombinácii sójovej a teriyaki omáčky chutí fantasticky, pripomínajúc bambusové výhonky) nastrúhame na tenké plátky. Papriky krájame na tenké pásiky, cesnak a cibuľku nadrobno...
  3. Na rozpálenom olivovom oleji, orestujeme kuracie prsia domäkka cca 4 minútky...
  4. Hotové preložíme do misky. A do toho istého woku vložíme lahôdkovú cibuľku spolu s nasekaným cesnakom a pridaním ešte máličko olivového oleja.
  5. Po chvíľke pridáme všetku nastrúhanú zeleninu a opražíme na silnom plameni 4 minútky. Zelenina má byť len opražená, nie udusená, či uvarená. Musí si zachovať chrumkavosť a sviežu farbu.
  6. Pridáme šampiňóny, premiešame...
  7. Následne pridáme sójovú omáčku, teriyaki omáčku, podlejeme cca 50 ml vývaru, poprášime tapiokovou múkou a na miernom ohni prehrievame a premiešavame. (Tapioková múka je bezlepková a preto vhodná aj pre celiatikov.)
  8. Medzitým si uvaríme tagliatelle vo vriacej osolenej vode. Dĺžka varenia 4 minútky „al dente“. Potom ich scedíme.
  9. Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme opražené kuracie prsia a scedené taglliatele. Premiešame nech sa chute krásne prepoja, poprípade dosolíme a môžeme servírovať...
  10. Dobrú chuť!