Šťavnaté rolky z krkovičky (fotorecept)

Autor receptu: amilio

Tento recept je veľmi vďačný na prípravu,ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí.Môžeme ho kombinovať ako chceme,podľa svojej chuti a výsledok vždy výborný,chutný a dočkáme sa iba zaručenej pochvaly:-)

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. krkovičku narežeme na rezne,posolíme,okoreníme,kladieme do misky,každú vrstvu posypeme zázvorom a potrieme olejom.prikryjeme a dáme na noc do chladničky
  2. Na doske vyklepeme,od stredu ku koncom pekne natenko,ja klepem cez foliu alebo sáčok,mäso sa netrhá a krásne rozklepe_:-) Na rozklepaný rezeň položíme šunku,kyslú uhorku,syr nivu a údený syr.
  3. Potom zrolujeme a dáme na plech,postup opakujeme a ukladáme ich vedľa seba.Vôbec ich netreba viazať šiť ani chytať ihlicou-dáme ich zrolovaným koncom dole a to stačí
  4. Podlejeme vývarom,tak 2 hrnčeky a dám piecť pri teplote 150 stupňov.Asi tak hodinku,potom zagrilujeme na teplote 180 stupnov
  5. K mäsku pripravíme ryžu podľa Paľka Mikulíka a kapustu na karameli:-) Postup ryže: veľmi jednoduchý,určite ste si zažili patálie s ryžou ako takou.Ja dám variť vodu do hrnca so soľou.Keď voda vrie nasypem ryžu tak ako cestovinu,keď pol kila tak 5 litrový hrniec
  6. miešame,varíme a nebojte sa keď voda zhustne ako biele mlieko,len koštujte ryžu či už je alebo ju treba ešte variť.Keď je hotová dáme ju pod studenú vodu,odlejeme,znovu vodu a precedíme cez sitko.dobre premyjeme a máme krásnu snehobielu ryžu:-)jednoduché a vždy účinné:-)keď lúbime kari kludne dáme do vriacej vody kari asi polievkovú lyžicu a po uvarení máme kari ryžu:-)
  7. kapusta na karameli: fakt jednoduché,na menšiu hlávku dáme do hrnca pol hrnčeka cukru. roztopíme na karamel,tmavší,pridáme kapustu ktorú sme v miske potlačili rukou so soľou.Premiešame,podlejeme Hrnčekom vývaru,dáme trošku octu ,prikryjeme a dusíme do mäkka.