Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Diétne jedlo plné chutí... (956kJ)
1 porcia |
20 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Dno črievka na pečenie potrieme pol ČL masla, dáme doň umyté, osušené, osolené a okorenené mäso...
- Z jednej strany črievko uzavrieme, z druhej doň vlejeme vývar a potom tiež uzavrieme. Z vrchu doň špáradlom popicháme dierky a dáme piecť na 175 stupňoch na hodinu.
- Z alobalu vystrihneme zhruba 50 cm dlhý kus... z lesklej strany ho potrieme pol ČL masla, poukladáme naň na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré osolíme...
- ...potom bude nasledovať hrášok a šampiňóny...
- ...paradajky... všetko okoreníme a osolíme, posypeme oreganom... Takto to urobíme pre každú porciu...
- ...zabalíme a dáme piecť na pol hodinu ku kuraťu.
- Po upečení podávame zeleninu s nakrájaným mäsom, poliatym šťavou, ktorá zostala v črievku.
- Energetické hodnoty (cca): 956kJ
Bielkoviny: 19,7g
Sacharidy: 16,8g
Tuky: 9,7g