Šťavnaté kuracie prsia s pečenou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Diétne jedlo plné chutí... (956kJ)

1
porcia
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Dno črievka na pečenie potrieme pol ČL masla, dáme doň umyté, osušené, osolené a okorenené mäso...
  2. Z jednej strany črievko uzavrieme, z druhej doň vlejeme vývar a potom tiež uzavrieme. Z vrchu doň špáradlom popicháme dierky a dáme piecť na 175 stupňoch na hodinu.
  3. Z alobalu vystrihneme zhruba 50 cm dlhý kus... z lesklej strany ho potrieme pol ČL masla, poukladáme naň na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré osolíme...
  4. ...potom bude nasledovať hrášok a šampiňóny...
  5. ...paradajky... všetko okoreníme a osolíme, posypeme oreganom... Takto to urobíme pre každú porciu...
  6. ...zabalíme a dáme piecť na pol hodinu ku kuraťu.
  7. Po upečení podávame zeleninu s nakrájaným mäsom, poliatym šťavou, ktorá zostala v črievku.
  8. Energetické hodnoty (cca): 956kJ
    Bielkoviny: 19,7g
    Sacharidy: 16,8g
    Tuky: 9,7g