Šťavnatá tvarohová bublanina s jahodami a čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...raz za čas si v práci robíme "kurča párty" a vždy niekto z nás prinesie nejaký dezert. Dnes som sa rozhodla dezert spraviť ja...takú trošku inú bublaninu :)
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Natrafila som na takéto krásne, celkom čerstvé jahody...
- ...najprv si vymixujeme bielka so štipkou soli na tuhý sneh
- ...žĺtka, práškový cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vymixujeme do hladkej peny
- ...pridáme tvaroh, zmiešame
- ...prilejeme olej alebo roztopené maslo
- ...preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva (pridala som do cesta na dvakrát), zmiešame
- ...prilejeme mlieko
- ...prisypeme nahrubo nasekanú horkú čokoládu (ja ju "nasekám" tak, že dám čokoládu do sáčku a párkrát poriadne tresknem valčekom na cesto, alebo tĺčikom na mäso)
Všetko spolu zmiešame.
- ...na záver zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov
- ...rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech
- ...naukladáme jahody (alebo iné sezónne ovocie) a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- ...po cca 20 minútach pečenia (podľa typu rúry) je hotový voňavý a šťavnatý koláčik.