Šťavnatá tvarohová bublanina s jahodami a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...raz za čas si v práci robíme "kurča párty" a vždy niekto z nás prinesie nejaký dezert. Dnes som sa rozhodla dezert spraviť ja...takú trošku inú bublaninu :)

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Natrafila som na takéto krásne, celkom čerstvé jahody...
  2. ...najprv si vymixujeme bielka so štipkou soli na tuhý sneh
  3. ...žĺtka, práškový cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vymixujeme do hladkej peny
  4. ...pridáme tvaroh, zmiešame
  5. ...prilejeme olej alebo roztopené maslo
  6. ...preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva (pridala som do cesta na dvakrát), zmiešame
  7. ...prilejeme mlieko
  8. ...prisypeme nahrubo nasekanú horkú čokoládu (ja ju "nasekám" tak, že dám čokoládu do sáčku a párkrát poriadne tresknem valčekom na cesto, alebo tĺčikom na mäso) Všetko spolu zmiešame.
  9. ...na záver zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov
  10. ...rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech
  11. ...naukladáme jahody (alebo iné sezónne ovocie) a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  12. ...po cca 20 minútach pečenia (podľa typu rúry) je hotový voňavý a šťavnatý koláčik.