Šťava z čiernych ríbezlí fotorecept

danculka - fotkadanculka, 29. júna 2011
Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Foto: danculka

Suroviny

3kg
koľko treba
1ks
1l prevarená




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené ríbezle dáme do nádoby a zalejeme prevarenou vodou a dáme aj kyselinu citronovú,rýbezle pomačkáme rukou a necháme stáť24 hod.

    Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na druhý deň prepasírujeme ja som pretlačila cez silónovú plachtičku na to určenú...

    Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    šťavu premiešame a začneme plniť do pohárov,pretože flaše sa mi zle skladujú, tak dávam do pohárov aj sirup, aj túto šťavu a to nasledovne,do 7dl pohára dáme 2pl cukru a 1dl vody, cukor rozmiešame lyžicou a dolejeme šťavou a pohár uzavrieme a sterilizujeme,aby chytilo víčko.

    Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    0bsah pohára po otvorení pijeme ,ako šťavu z ríbezlí asi 75% ,nie je to sirup,sirup by bol keby sme dali vylisovanú šťavu 1:1 z cukrom a prevarili...NA ZDRAVIE!!

    Šťava z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Ja mám recept,kde idú aj listy, je výborný. Ríbezle nemám, zasadili sme kríky tento rok, dúfam,že na budúce leto už nejaká úroda bude. Krásna úvodná fotka.
zinnajdha
toto riadi Pánboh. Pred chvíľou som sa pýtala priateľky, ako urobiť nevarenú šťavu z čiernych ríbezlí...
aroooo
recept vyzerá vynikajúco,tento rok som mala len za hrsť č.ríbezlí /vlani sadený krík/, a ako by to bolo, keby sa použilo iné ovocie, napr. černice?
babkamt
Čierne ríbizle som sadila tento rok na jar.Červené sú už spracované.Chcem sa spýtať,kde si zohnala silónovú plachtu na scedenie?Aj ja by som ju chcela mať.,ďakujem za odpoveď.
danculka
Babkamt,ušila som si ju a nemá chybu mlynčeky.odšťavovače sa môžu schovať...@dorisa ten recept z listami mám a keď som mala ríbezlí málo tak som robila sirup práve ten,môžem ho dať na budúce,ďakujem za komentáre...
ancicka
Mám presne taký rcp.ale som robila z červených a z jarabiny čiernej,ale sirup.
marta5
Super recept,ja som robila džem ,na budúci rok spravím aj sirup ,včera sme oberali jostu.´Je krásna úroda -je aj pre známych.
ekuricova
Výborný recept aj nápad. Ja som pred dvomi rokmi robila sirup z čiernych ríbezlí, no odšťavila som ich a nadávala ako pohan. Najprv som ich každu jednu odstopkovala, umyla a odpadu v odšťavňovači bolo viac ako šťavy. Toto je jednoduhšia príprava a aj celkový efekt je lepší. Ja som sa vtedy zaprisahala, že už nebudem robiť sirup, ale takýmto spôsobom to určite vyskúšam.
akeber
super recept , aj ja robievam sirup..........:)
danculka
Ďakujem vám za komentáre a som rada,že som trošku pomohla....
stalker
Najradšej mám takéto recepty - 1 ks kyseliny citrónovej. To je 50 g balenie, 100 gramové, alebo 3-kilové?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia