Starodavný jablkový mrežovník zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Recept pochádza s kuchárskej knižky ešte s r. 1949.

45 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Uvarené a pretlačené zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké cesto.
  2. S cesta si oddelíme asi 1/3 a odložíme bokom.Ostatné rozvaľkáme vo veľkosti plechu a uložíme na vymastený plech.
  3. Na cesto rovnomerne nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.Podľa kyslosti a podľa chutí pocukrujeme a rozsypeme škoricový cukor.
  4. Na mriežku si zbytok cesta rozvaľkáme a ostrožkou nakrájame pásiky.Poukládame na jablká a upečieme.
  5. Upečený a vychladený pocukrujeme.