Starodavný jablkový mrežovník zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Recept pochádza s kuchárskej knižky ešte s r. 1949.
45 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Uvarené a pretlačené zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké cesto.
- S cesta si oddelíme asi 1/3 a odložíme bokom.Ostatné rozvaľkáme vo veľkosti plechu a uložíme na vymastený plech.
- Na cesto rovnomerne nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.Podľa kyslosti a podľa chutí pocukrujeme a rozsypeme škoricový cukor.
- Na mriežku si zbytok cesta rozvaľkáme a ostrožkou nakrájame pásiky.Poukládame na jablká a upečieme.
- Upečený a vychladený pocukrujeme.