Starodávný domáci liek na kĺby a osteoporózu (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je veľmi starý.Ja si ho aspoň raz za rok urobím a užívam ako prevenciu.Užíva sa raz denne po 2 cl ,/1 štamprlík/,ale pri zlomeninách aj dvakrát,ráno a večer.Užívať tak za 1 mesiac a potom aspoň 3 mesiace prestávka.Pri osteoporoze najviac 2x do roka.

10-12 dní minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny potrebné na vápenný koňačik.
  2. Vajcia si umyjem a osuším.Do čistej litrovej fľaše uložím vajcia.
  3. Citrony odšťavim,
  4. a precedím priamo do fľaše cez umelé sitko.Dužinu nevyhadzujte.
  5. Šťavou zalejem vajcia,tak aby boli pod citronovov šťavou.
  6. Potom fľašu zakryjem obrúskom a odložím do chladničky na 7-10 dní.Za ten čas sa škrupinky rozpustia.Aspoň každý druhý deň fľašou potrasiem,aby sa vápnik dostal na spodok fľaše.
  7. Dužinu,ktorá mi ostane,využijem tak,že postupne po troche pridám do vody a vypijem.
  8. Po troch dňoch je takto uvoľnený vápnik z vajec.Vtedy vajíčka sa nadvihnú a treba doplniť citronovú šťavu,aby boli pod šťavou.Ja som doplnila ešte z 1 a 1/2 citrona. nezabudnúť fľašou vždy potriasť!!
  9. Po piatich dňoch takto to vyzerá.Na vrchu citronovej šťave sa vytvorí pena.Tu penu treba pozberať a to aj viackrát.A zasa trocha fľašou potrasiem a to tak,že fľašu pootačam a taktiež som vidličkou jemne nadvihla vajca,tak aby sa nerozpučili.
  10. Po siedmich dňoch vajce takto vyzerá.Ešte tri-štyri dni a vápnik bude celkom rozpustený.Vajce musí ostať iba v blane.Zasa trochu potrasiem zakryjem obrúskom a odložím do chladu.Každý druhý deň to potrasiem a skontrolujem.Ak by sa to nechalo iba stáť,tak vápnik z vajec sa tak skoro nerozpustí a na vrchu by mohla vzniknúť plieseň a to by sa znehodnotilo.
  11. Ja som to mala 12 dní vo fľaši a počas tých dní sa takto vápnik z vajec uvoľní.
  12. Vajce -blanu prepichnem a tak sa vajíčko odblaní.Blanu vajca zahodím.Tá blana by sa pri mixovaní nerozmixovala a to by už koňak znehodnotilo.
  13. Šťavu s vajciami dám do mixéra a rozmixujem.Po odstranení blán nám vznikne viac ako 3/4 l tekutiny.Kedže mi do mixéra nevošlo všetko,tak po rozmixovaní som to preliala do vysokej nádoby a
  14. dalej, ponorným mixérom som zašľahala med a koňak.Ja som použila škotsku whisky.Je to veľmi lahodný a chutný koňačik
  15. Na zdravie!!!