Srnčie rezne

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso, ak je potrebne, docistime. Umyjeme a osusime k dalsej priprave.
  2. Mäso jemne naklepeme v potravinarskej folii
  3. a na 24 hodin vlozime do marinady z oleja, soli, cierneho ml. korenia, roztlaceneho jalovca a vetvickami rozmarinu. Ulozime do chladnicky.
  4. Na druhy den vyberieme mäso z chladnicky, susene hriby zalejeme teplou vodou a pripravime si zaklad na omacku. Z masla a hladkej muky urobime zasmazku. Hriby precedime a vodu z nich zachytime do misky. Na kusku masla hriby osmazime, podlejeme bielym vinom a zakvapneme citronovou stavou.
  5. Vodu z namocenych hribov zmiesame so sladkou smotanou a vmiesame do maslovo-mukoveho zakladu. Pridame hriby, osolime, okorenime a nechame varit do zahustenia. Treba miesat. Hotovu dochutime citronovou stavou, pripadne este solou a ciernym korenim. Posypeme petrzlenovou vnatou.
  6. Mäso opecieme z kazdej strany ca 3 minuty, zabalime do alobalu a nechame v teple 5 - 7 minut odpocivat.
  7. Na tanieri mäso osolit, okorenit a kto ma rad tak ako ja, moze si pridat este aj brusnice. Podavala som s tekvicovymi nockami. Recept na ne som pridala 16.9.2014 (https://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-nocky-fotorecept/54137-recept.html). Prajem Vam dobru chut a peknu jesen.