Srnčie rezne
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso, ak je potrebne, docistime. Umyjeme a osusime k dalsej priprave.
- Mäso jemne naklepeme v potravinarskej folii
- a na 24 hodin vlozime do marinady z oleja, soli, cierneho ml. korenia, roztlaceneho jalovca a vetvickami rozmarinu. Ulozime do chladnicky.
- Na druhy den vyberieme mäso z chladnicky, susene hriby zalejeme teplou vodou a pripravime si zaklad na omacku. Z masla a hladkej muky urobime zasmazku. Hriby precedime a vodu z nich zachytime do misky. Na kusku masla hriby osmazime, podlejeme bielym vinom a zakvapneme citronovou stavou.
- Vodu z namocenych hribov zmiesame so sladkou smotanou a vmiesame do maslovo-mukoveho zakladu. Pridame hriby, osolime, okorenime a nechame varit do zahustenia. Treba miesat. Hotovu dochutime citronovou stavou, pripadne este solou a ciernym korenim. Posypeme petrzlenovou vnatou.
- Mäso opecieme z kazdej strany ca 3 minuty, zabalime do alobalu a nechame v teple 5 - 7 minut odpocivat.
- Na tanieri mäso osolit, okorenit a kto ma rad tak ako ja, moze si pridat este aj brusnice.
Podavala som s tekvicovymi nockami. Recept na ne som pridala 16.9.2014 (https://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-nocky-fotorecept/54137-recept.html).
Prajem Vam dobru chut a peknu jesen.