Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme, pridáme pomletú slaninu a zmes ešte rozmixujeme, pridáme koreniny a dosolíme, pridáme žĺtky, smotanu, brandy a vývar a ešte raz rozmixujeme dohladka.
  2. Túto hmotu naplníme do formy vystlanej strečovou fóliou a varíme vo vode, ktorá nesmie vrieť - do 80 °C podľa veľkosti formy asi hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť aspoň 12 hodín, po vychladení paštétu nakrájame, obalíme v pomletých pistáciách a servírujeme.
  3. Brusnicovo-figová omáčka: Brusnicový kompót orestujeme na masle, pridáme figy, ktoré sme vopred namočili do Alibernetu, pridáme zvyšný Alibernet a šťavu z jednej limety a pomaly redukujeme. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, precedíme cez sitko, pridáme maslo a vychladíme.
  4. Náš tip: Paštétu obalíme v orechoch - môžu byť akékoľvek, pistácie však paštéte dodajú farebný akcent.