Srnčí chrbát z krupicovej kaše /nepečený/ (fotorecept)

Autor receptu: eldina

rýchly,bez vajec,bez margarínu, /opäť z chorvátskej stránky Coolinarika/ čas prípravy je bez chladenia v chladničke,porcie podľa toho,na aké kúsky si ho kto nakrája

17
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. toto všetko potrebujeme, forma na obrázku má klasický rozmer 350x110x75
  2. do formy si dáme papier na pečenie/komplikovane,ale dá sa...:) / *doplnenie*-v komentároch dolu spomenula vanilka111 možnosť použiť alobal,tak skúste
  3. ananás si scedíme/nespotrebovala som ani polovicu konzervy/. pripravíme si svetlú plnku: dáme variť 4OO ml mlieka,pridáme 5 PL cukru,5 PL detskej krupice,rumovú arómu p.p./přiměřeně...:) / /kto chce,dá rum/, ked masa zovrie,dodať do nej strúhaný kokos cca 4 PL,premiešať a vliať do formy
  4. do masy dať kúsky ananásu,pritlačiť ich
  5. Príprava tmavej plnky: dať variť 800 ml mlieka,ked je teplejšie-pridať do neho 100 gr čokolády na varenie.. tu odporúčali dať mlieko mimo ohňa/zdroja tepla/ a tak rozpustiť čokoládu,aby neprihorela. ked je rozpustená,pridať cukor 8 PL,krupicu detskú 8 PL,rumovú arómu/p.p./,nechať zovrieť, /čokoláda zahustí po vychladnutí masu/
  6. vylejeme na svetlú plnku s ananásom/tá vychladla počas prípravy tmavej plnky,nebolo jej veľa/
  7. necháme vychladnúť ,potom dať do chladničky/na pár hodín/, aby sme mohli urobiť toto a nedýchať pri tom/ako aj ja/ ...:)
  8. voilaaaaaaaa
  9. a tu je fešák!...:) vot kakoj krasivyj!!/trochu ruštiny v chorvátskom recepte neuškodí/..:)
  10. ja som ho posypala Grankom,v pôvodnom recepte bol posypaný kokosom, koláč sa dobre krájal/zúbkovým nožom,kvôli ananásu/,aj pevne držal , ovocie môžte samozrejme obmeniť.. Dobrú chuť /na úvodnom foto je aranžovaný aj so šľahačkou/