Kuracie srdiečka
Kuracie srdiečka

Srdiečka na oregane fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. októbra 2018
Srdiečka na oregane (fotorecept)
Foto: cesminaz

Obmena pre tých,čo majú radi srdiečka. Rýchle a jednoduché :-)

15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
25-50 g (82 %)
Trocha
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Srdiečka si umyjeme a ak treba očistíme. V panvici si rozpálime trocha oleja, dáme srdiečka a na veľkom ohni ich kde-tu rýchlo opečieme. Keďže srdiečka sú sami o sebe šťavnaté a už počas tohto rýchleho opekania začnú púšťať šťavu, ich netreba ani podliať. Len pridáme kúsok masla, oregano a soľ. Zakryjeme a necháme za občasného miešania dusiť. Na konci, keď už tekutina vyvrela ochutnáme či sú mäkké a necháme srdiečka ešte trocha opiecť. Na konci môžme ešte podľa chuti osoliť a posypať ešte oreganom :-)

    Srdiečka na oregane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Srdiečka podávame podľa chuti s pečivom alebo inou prílohou.

    Srdiečka na oregane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým ja mám pečienku a srdiečka rada, moje deti krútia nosom :-) Tak som k nim spravila zemiaky na petružke a kôprovú omáčku, no a v takejto kombinácii to zjedli aj oni :-) Dobrú chuť.

    Srdiečka na oregane (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mijaita
U nas jdou srdicka hodne, bud v polivce,ve vyvaru, nebo do kvetakoveho veloute s knedlickama. Pravda, ja je cistim, zadne trubice :-) Napad s oreganem se mi libi, to zkusim. Uvidime. Bezne ty varene ojedu v masle. Srdicka jsou mooooc dobra!
cesminaz
@Mijaita ja zvyknem velmi často používat oregano na mäso,tak prečo nie aj na srdiečka? :-)) Takto mi ich zjedia aspon aj deti,lebo na "oreganové" mäso sú zvyknutý :-) @Haji :-) vdaka. Pekný den vsetkým.
mijaita
@Cesminaz Tak :-) MUSELA jsem si koupit uz dnes srdicka, znas me, co se mi libi, hned chci vyzkouset. Po peclivem odstraneni trubicek a tuku jsem postupovala podle tveho popisu. Prisla mi trochu ne uplne top hotova, podlila jsem tedy malym hrnickem vody a priklopene vydusila. Pred tim podlitim jsem ale smichala oregano s isotem a vmichala do srdicek.
Nemam slov, to je (bylo) tak dobry!! Udelala jsem si k tomu tortilu s lupenim na cibulce a hodne, hodne jsem si pochutnala. Dalsi srdicka cekaj na mrazaku! @Cesminaz diky za dalsi tvuj uzasny recept!


cesminaz
@Monty u nás doma si pečienku jem sama,tú mi už vonkoncom nezjedia deti :-) Srdiečka raz za čas takto s oreganom ano. @Mijaita to vyzerá super chutne! To si mi teda dala super nápad s tou tortillou a cibulou! Nabudúce vyskúšame :-) možno aj trocha jogurtového dressingu na to :-) Vdaka milá @Mijaita za odozvu aj s fotkami! Pekný den prajem.
cesminaz
@Mijaita (4.11.2018 09:28)

:-))) bóže @Mijaita prepáč! Ja som si to rýchlo prečítala ako lupene-"lupienky cibule" :-)) čize som to pochopila ako na tenko na lupienky nakrájanú cibulu :-)))) No čo už,čeština je čeština,občas sa človek aj zmýli :-) Ale kazdopádne vdaka za opravu mojho omylu.Urcite to raz vyskúšam aj tak a aj s tou nakrájanou cibulou ! ;-) Pekný den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia