Srdcia na smotane v horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Veľmi som uvažovala ,čo by som uviedla.Nenapadalo ma nič zvláštne, čo by ohúrilo.Zvolila som klasiku a možno sa aj tento recept bude hodiť gazdinkám.Varievam ho roky a vždy ho s chuťou zjeme.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Slaninku pokrájam na drobno.Nechám vypiecť a pridám lyžicu bravčovej masti.Pridám do výpeku pokrájanú cibuľku.Nechám speniť.
  3. Medzi tým si umyjem srdiečka.Každé prepolím a vyčistím od zrazenej krvi.Tiež obkrájam vrch srdiečka,kde zvyknú zostať malé žilky a aj aorta.To všetko očistím.
  4. Takéto čisté srdiečka vsypem do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky .
  5. Zarestujem,počkám kým sa prebytočná voda odparí,osolím a okorením.Prilejem pohár horúcej vody,zakryjem a nechám srdiečka dusiť do mäkka.
  6. Do 2 dcl sl smotany,pridám 1 lyžicu kyslej smotany,a 2 lyžičky múky,4 lyžičky horčice.Premiešam.Ku mäkkým srdiečkam primiešam túto zmes a nechám ešte chvíľočku povariť.
  7. Srdiečka na horčici podávam s parenou knedľou,alebo cestovinou.Počas servírovania omáčku posypem troškou čerstvej pažítky.Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.Pripomína to jedlo diviny.