Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant fotorecept

sracz - fotkasracz, 5. marca 2013
Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept)
Foto: sracz

Zo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ – zvuk prasknutého kvetináča, oči lesklé, ako psia podchvostová Zobraziť celý popisZo svojho profesionálneho trónu sa mi vrátil maród – moje krajšie ja. Hlások nádherne „čerepatý“ – zvuk prasknutého kvetináča, oči lesklé, ako psia podchvostová ozdoba a horiace líčka s farbou pivónie. V dome, podľa porekadla „kováčová kobyla chodí bosá“, ani jedna tabletka, zodpovedajúca stavu pacientky. Iba som bol poučený, že v lekárskych radoch je známych skoro 220 vírusov, aktívnych po 14 dňoch. Tak prišiel rad na liečbu po mojom, ekrazitom. Tento rcp som Vám aj tak už dávno sľúbil!

1
porcia
17 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
50 ml
50 ml
50 ml
50 ml rum
50 ml
70 mm - alebo 1 ks
6-8 ks
1/2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Tak a toto sú „junáci - Orly z Tatry“ pripravení na „ľúty“ boj s bársakým vírusom pod Slnkom – musíte uznať, že je to krásny pohľad na vzorovú zostavu prehliadkovej jednotky; okrem hore uvedených ingrediencií budeme ešte potrebovať drevenú podložku, ½_ decákovú „odmerku“, ostrý nôž, mixovaciu 300÷400 ml odmerku, ~ 1 000 ml rajničku s rukoväťou na varenie môjho „ekrazitu“a hrnček na podávanie „lieku“

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    začíname tým, že postavíme zovrieť vodu na čaj, ktorý hneď zalejeme a necháme vyluhovať do maximálneho čierna (ako duša hriešnika, či mafiána; často používam výraz „cigánova“, ale pre istotu „zahamujem“, lebo neviem, aké budú u nás doma viať vládne vetry, ak sa na Slovač vrátim). Budem popisovať postup pre jednu dávku, veď Vy si už v ostatnom poradíte! Do rajničky nasypeme 2 PL kryštálového cukru a položíme ju na sporák, aby vznikol karamel. Medzitým dôkladne umyjeme citrón a ½ z neho pokrájame na drobno aj s kôrou. Pripravíme 60÷70 mm „klátik“ tvrdej škorice a 7÷8 klinčekov

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzitým cukor mení farbu a získava nádhernú vôňu; ešte máme chvíľočku času na tekutý „päťboj“ = do sklenenej mixovacej odmerky nalejeme po ½_decáku bieleho vína, r_UMu, červeného vína, 52÷60 º domáceho destilátu (alias „pacerkovej, ruženčekovej, či řetízkující“) a čaju! Pokiaľ ste si všimli, tak až na rUM, nič nemusí byť tzv. značkové ! Aha … a „dámsky variant“ preto, lebo pre silnejšie „nátury“ budete potrebovať zo všetkého 2÷3 násobok! Presne „teľo, jak kto še čuje a keľo vitrime“ – ale vždy v pomere 1:1:1:1:1

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cukor skaramelizoval, zalejeme ho, mixom z odmerky - ale opatrne lebo hneď sa vytvára horúca para - vložíme škoricu a klinčeky; necháme zovrieť len do prvej peny a

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hneď cez sitko vlejeme do „kúpeľného“ hrnčeka s pokrájaným ½ citrónom

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme 2 PL dobrého medu, zamiešame a necháme pacientke za horúca vypiť – lepšie povedané vysŕkať ešte vriace, lebo iba tak má ten pravý, správny liečivý účinok. Okamžite po aplikácii pacientku (jej „kalný pohľad a hrubší jazyk“, môžete očakávať, takže nech Vás neprekvapia, nemajú však stale negatívne následky) oblečieme do nočnej košieľky (k posteli pripravíme ďalšie dve, lebo o chvíľočku bude mokrá ako myš a potom opäť, a možno opäť opäť), uložíme ju do postele, prikryjeme až po bradu a necháme usnúť! Opakovanie liečby sa vrelo odporúča, aj profesionálnymi odborníkmi!

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rada naviac, všimnite si, že absolutne zadarmo, pre tých, čo to s liečením svojich krajších ½ myslia naozaj dobre a vážne: okamžite po vypití Šrácového elixírového ekrazitu, jej položte do jamky v brušku tabletku acylpyrínu, prikryte ho svojim „bruškom“ (u mňa sa jedná skôr o monolitický sval typu kotol „hoľa, pocak, či banděro“) a intenzívnymi krúživými pohybmi rozomeľte tabletku na jemný prášok – ručím za to, že liečba bude véééééééľmi účinná!

    Šrácov protineduhový ekrazit – dámsky variant (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

arasidka
aaaaaach............ aká škoda, že som už zdravá..... ale recept ukladám, lebo jedna nikdy nevie :))
sracz
Múdre dievčatko, @arasidka - a naviac aj prevencia pomáha! Nie načim neduh liečiť, až von z "ulity"! -:)))))))
viera1
To som zvedavá,či pomohlo...Daj vedieť,aby som si uložila do KK.
michsamant
Ja si myslim, ze clovek vyzdravie uz len z opisu tvojho receptu a samotneho uvodneho slova :D Mam urobenu dobru naladu na cely tyzden, ba aj dlhsie.
micanela
urcite pomaha - das si 2 hrnceky a zabudnes, ze si chory :-}}}
marianne
@sracz moj zlaty, dobre, ze si to tu dal,idem recept odovzdat do ruk povolanemu,nech uvari,lebo mi sme tiez nejaky nachcipani:-) 56 slivovicu asi uz nemam,ale o cosi slabsiu..ale ,aka bude taka bude,dakujem, toto sa mi viacej paci,ako hriato,hadam ten stvorboj zvladnem...:-)
sovka62
Ci pana! Od začiatku až do veselého konca nemá chybu. Mne je síce zle aj z pohára vareného vína dobre pančovaného vodou (a surového mi pol litra nespraví nič), ale v prípade chrípky by to bolo jedno, vtedy je človeku tak, že horšie už ani nemôže byť.
Len si lámem hlavu, kam mám uložiť tento recept, aby ho môj sobášený bol schopný nájsť, keď mi pôjde o život.
ancicka
Dobrééé,začnem sa liečiť,niečo na mňa lezie...
juliana
Už po prečítaní tejto sci-fi rozprávky som sa uzdravila - há-há
milad
...škoda, že si to nepridal pred pár dňami, moja chrípka je už POMALY na ústupe, ale manžel si toto večer prečíta ako povinnú literatúru.A nielen prečíta, ha!
jolaj
Namiesto acylpyrínu je účinnejšie použiť stručik cesnaku medzi dva púpky a rozotierať a rozotierať ...
1ariana
Tak toto som potrebovala v sobotu, alebo v nedeľu. Skúšala som kadečo, aby začiatok choroby ustal. Lenže keď nepomohli žiadne babské recepty, ktoré ja poznám , iné neostávalo, len ísť na pohotovosť v nedeľu večer. Nuž a na tie ATB by ten Tvoj receptík asi nepasoval. Ale samozrejme ďakujem zaň, uložím si ho do svojej KK a aj vytlačím a vložím medzi receptíky, ku ktorým sa často vraciam... čiže najpotrebnejším. Nuž a inak som sa riadne nasmiala na Tvojom opise postupu receptu. Veľmi sa mi páči Tvoj štýl písania. Veď aj smiech lieči.. hovoria odborníci. Ešte raz ďakujem.
frezia68
Tak to je sila! Ale ak by som ležala s chrípkou,tak by som " pod nátlakom" Tvoj ekrazit aj vypila,len kto mi uvarí? Aj 52 slivovica čaká na príležitosť ,ale na krajšiu,ako je chrípka,bez nej "še zaobejdzem"
martamm
Po takejto liečbe by som ja už asi nebola medzi živými :)
vanilka111
bod č. 6 a 7 si prosím aj bez choroby a bez acylpyrínu :-). ostatné zachovať!! kk :-))
tiginko
no páni, to by som chcela vidieť "pánsku" variantu tohto ekrazitu. Tvoja drahá polovička musí byť statočná žena! Ale čo by neurobila pre bod 6 a 7, že :-)
evusik
tak keď toto dám prečítať tomu môjmu tak sa stavím, že okamžite zaľahne akože je chorý :-) nie je nad ľudové liečiteľstvo....
@sracz tvoj recept mi v tomto pred jarnom období zdvihol náladu :-)
vierutt
Najprv musím ovedať, že receptík je to úžasný, ale obávam sa, že po vypití ekrazitu by som už asi záverečný bod liečby nevnímala :-)))
dajanca
Tak už je v KK v rubrike "Domáce liečivá".... ďakujem a dúfam, že už nebudem tohoto roku potrebovať, ale človek nikdy nevie.... ešte prezraď aká "tajná ingrediencia" je v tej piatej fľaši :-))
tiginko
dobrý postreh @dajanca , veru vymenoval len 4 tekuté ingrediencie okrem čaju. Jedine, že by mal med v takej fľaši, ten na prvom obrázku nevidno...
silvia68
recept okamžite ukladám do kolónky Zlaté recepty a zároveň posielam svojmu najdrahšiemu, budeme skúšať večer, samozrejme použijeme všetkých 7bodov/hlavne ten siedmy/. Úžasný to recept, si zlatý že si si ho nenechal pre seba, ale poskytol ho širokej verejnosti.
silvia68
Vôbec nevadí , že sme zdraví ako repa, prevencia je prevencia a tú chuť jednoducho musím vyskúšať.
hannah22
parádny recept, ukladám ako originál a usmievam sa, zlepšil mi náladu
...mne kedysi doporučovali kolegovia na chrípku vždy len ten strúčik cesnaku mezi dva pupky... a toto je ozaj vylepšená varianta... dúfam že drahej polovičke zabral a mal si úspech.... :))
rea1
normálne uvažujem, že na víkend ochoriem. už teraz cítim, že na mňa niečo lezie. :-)))
joel
mám obavy aby tentokrát sa nestalo to, že bude acylpyrin uzkoprofilový tovar
tiginko
spomínaný cesnak, alebo tiež Ibalgin sa horšie drví, to je len pre tých, čo majú na bruchách "tehličky" :-)
marianne
A kto tie tehlicky nema,tak vdaka cesnaku a Ibalginu sa k nim dopracuje:-)))
rela
Ferko, nemá to chybu, ani recept, ani popis ... :-))
vierutt
Milí Varecháči, myslím, že za chvíľu prídeme na to, že "ekrazit" ani netreba robiť, stačí pravidelne aplikovať ten cesnak (či tabletku?)...
marianne
no a vlastne ten cesnak by poriesil aj fitko s tehlickami...no nebelovku by to chcelo
stacy77777
....toto sa nedá naučiť,taký sa už človek musí narodiť....ty si skrátka komik od prírody,toto bolo asi najveselšie čítanie,aké kedy bolo pridané na Varechu... samozrejme recept ukladám
1x sracz
1zdenko
Dobry recept. Uz je ulozeny. Len my namiesto acylpirinu na pupok davame strucik cesnaku na prsia a ten rozotrieme... Tesim sa na dalsie recepty
evia
mám kolonku v mojej KK oznčenú ako liečivá, Ukladám a pravidelne budem aplikovať
abdul
Mám krabičku Acylpirinu a dve hlávky cesnaku. Bude dosť na liečbu ?
rein
@abdul určite stačí,len treba potom vyplachovať domácou slivovicou,kým sa neodplaví pach po cesnaku
soncya
noooo, v bode 6 a 7 môžem skonštatovať "niekto" na mňa lezie, ale chrípka to nie je! :o)
Ďakujem za veselý všeliek.
viera1
Daj aj recept na pánsky ekrazit,aká sila dostane chlapa zo stavu horšieho ako desať chorých batoliat...
marianne
@afataga dole u madarov maju dobry cesnek,na ten nebude problem najst pacientku aj keby nebola....to nie ako ten cinsky:-))
afataga
@marianne :-))) ja cinsky nekupujem, kupujem na trhu z novych zamkov a to uz je skoro madarsky :-)
marianne
no a potom sa cudujme,ze ma @abdul v profile 95 rokov.:-) cesnak a Acylpirin..uz nekupujem,ten spanielsky:-))
marijanka712
@sracz tento skvelý recept je nielen na choré telo , ale aj na chorú dušu ja by som ho nazvala všeliekom..... prekrásne na tvojích receptoch sa skutočne pobavím skús napísať kuchársku knihu aj so svojim humorom iste zbohatneš hned by som si objednala dve , najmä by som darovala všetkým ženám, ktoré majú radi kuchynu len na obrázku , pretože po prečítaní tvojho receptu by si zariadili v každom kútiku svojho bytu kuchynku ,aby mohli tvoje recepty realizovať.....si pre mna 1*****
abdul
@afataga : Zatiaľ nie, stará je ešte v obchode. Až sa dozvie, že na sobotu a nedeľu ochorie, šlak ju trafí.
abdul
@afataga : Bola, ale hanbu si nechcem robiť. Mimochodom máš peknú kuchyňu.
afataga
@abdul uf ale mi odlahlo, uz som sa zlakla ze mi chodis za tym mojim
a dik za pochvalu
abdul
@afataga : Musíš mať od domu bohovský výhľad. A tú kuchyňu máš stále tak vzorne upratanú ?
afataga
@abdul vyhlad veru mam, ty si jasnovidec? my to mame podelene, ja varim, muzicek upratuje a to mu ide dobre, ale teraz mame bordel lebo zdechla umyvacka, nutria jedna
helica
no počúvajte, vy všetci liečbychtiví varecháči, nechceli by ste založiť aj podmnožinu Varechy -" Erotické recepty". Ja som po tých desiatkach komentárov dostala tak akurát "Čemer".
medovnicek
doma čerstvo napálená slihovica je, akurát, že teraz chorí nie sme, ale recept odkladám a pri prvom prechladnutí vyskúšam, inak aj mne ten tvoj humor zlepšil náladu:)
izabella929
@sracz...tak toto je ,,bomba špica,,,))všetky potrebné domáce suroviny na tvorbu tohto zázračného lieku síce mám,,,ale teraz vyvstáva otázka, či túto kúru každé srdiečko zvládne...ja by som asi potrebovala, aby ma dvaja držali a nie na mne ležali a miesili tabletku.-))))ani to nebudem skúšať, lebo prílišné potenie mi oslabuje sdrce...takže mám dojem, že tento liek môže užívať iba ten, čo má iba chrípku a nič iné...veľmi pestre, elegantne, zrozumiteľne napísaný recept.-))) všetko sa mi páči, ale nemala by som odvahu...))) a ten hrnček sa mi páči najsamviac...voľakedy po vojne sa vyrábali v Kovosmalte Fiľakovo hrnce, misky aj rajničky s podobným dekórom...nevlastnila som to osobne, ale videla som to v našom múzeu...keď tento závod prestal fungovať po 1989.r .chodili zberatelia po všetkých okolitých dedinách a pozbierali od ľudí, ktorí už z takých nádob chovali domáce zvieratká...nejeden havko prišiel o svoju obľúbenú maľovanú misku..boli ti skvelé hrnce, ktoré mali svetový cveng..škoda...ale potešil si ma zase zaujímavým receptom a určite si to uložím, možno sa niekomu zavďačím...) ďakujem za recept...)
sracz
Milé a milí moji! Všetkým Vám buď moje, z duše i zo srdca, to najúprimnejšie ĎAKUJEM! Nie ja Vám, ale Vy mne ste urobili veľkú radosť. Pozdvihli mi náladu a naladili do ďalšej "písačky" rcp. Neviem, či to dnes stihnem, ale pokúsim sa odpovedať "per partes" - na každý koment. Iba tak medzi nami - Čučoriedky štebotavé vyhrávajú nad Bodliakmi pichľavými 1:15 - ale som rád, že sa ľady pohli, doteraz boli 4, možno pri ďalšom rcp, ... , kto vie!?
elysa
práve hneď som ochorela! a muž tiež,len o tom nevie...ale proti tomuto lieku protestovať určite nebude,liek ako z jeho lekárničky...:)
ywett
@sracz nemáš chybu! :-D....dúfam, že manželke je už lepšie, prajem skoré uzdravenie! :-)).....a teraz si možem čistiť notebook, kedže som ho od smiechu, oprskala minerálkou :-P
mesiar50
Sracz
barátom ty si,ale poriadny expert.Ale mám jednu taktickú otázku
na teba.Môžem si rupnúť z toho tvojho medikamentu keď abstinujem 18 rokov?
arasidka
Tak teda dobre, SRACZ, o mamenu bolo postarané, a teraz napíš ešte recept, ako sa liečiš ty pri chrípke! :))))
arasidka
mesiar, odpoviem ti zaňho - sa opováž, hačapír jeden! Ty si musíš povedať, že až tak nemocný nie si ! Ešte takpripúšťam, že ten acylpirín ti nezaškodí, ak ovšem máš s kým zdieľať chorobu vo dvojici:))))
izabella929
@arasidka...pros ím vysvetliť, čo je to ,,,,,hačapír,,,ešte som to slovo nepočula, je to pre mňa niečo nevé...nech neumriem nevzdelaná.-)))))) zbieram také cudzie slová...lapikurkár,čirkefogó,atd.-)))))
mesiar50
@arasidka
sorry to bol preklep,lebo od smiechu mi slzia oči.Chcel som pre ženu,Veď aj v nadpise píše autor pre koho je to určené resp.vyrobené
Pre nás mužov je to slabá trhavina

arasidka
u nás to používame len tak na odľahčenie - hačapír, hačapírko, myslené je to v mojom texte asi tak, aby nekonal nerozmyslene, prchko, ako pubertiak...
dá sa povedať i inak : odžunger - to je tiež nie urážlivé oslovenie, viacmenej odľahčenie pri debate, ako napríklad: ty výmyselník, neposeda, a inak.... záleží to od toho, aký vzťah ku komu máš, a chceš odľahčiť danú tému, rozosmiať ho, alebo - ako sa povie - postrapatiť mu vlasy na hlave ...
Ja len verím, že MESIAR to zoberie presne tak, ako som to tebe vysvetlila.
arasidka
mesiaaaaaar.... nevykrúcaj saaaa, veď píšeš, či si môžeš aj ty lupnúť!!! či rupnúť, to je jedno...
a som rada, že si sa zasmial, ja momentálne sa tiež smejem, ale tak trochu cez iné slzy, a prežité chvíľky tu na Vareche mi trošku pomáhajú.
havino
šak ja tu mladé dostanem, aj z receptu, aj z komentárov. @sracz bezkonkurenčné na vareche!!! Keby to moja polovička čítal hned by mi povedal, vidíš sprav ako liek preventívne, aj smrkať by začal, že mu z nosa kvapká. So mnou čo by urobil tento elixír netuším,ale ked mám také chrípkové stavy, veru dala by som sa nahovoriť na všetko, len s tým acylpirínom by to zrejme horšie bolo, však nevládne telo určite po vypití tohto tu. Výborné celé a všetko.
havino
šak ja tu mladé dostanem, aj z receptu, aj z komentárov. @sracz bezkonkurenčné na vareche!!! Keby to moja polovička čítal hned by mi povedal, vidíš sprav ako liek preventívne, aj smrkať by začal, že mu z nosa kvapká. So mnou čo by urobil tento elixír netuším,ale ked mám také chrípkové stavy, veru dala by som sa nahovoriť na všetko, len s tým acylpirínom by to zrejme horšie bolo, však nevládne telo určite po vypití tohto tu. Výborné celé a všetko.
sracz
Samozrejme že pomohlo, milá @viera1 – dnes večer bude vyžiadané repete!!!
sracz
Dvojitá dávka môjho ekrazitu milá @tricia – Ťa určite “odrazí” až do nebeských výšok!!!
sracz
Ďakujem @michsamant – veľmi si ma potešila aj svojou náladou! Rád som prispel svojou troškou do mlyna!
sracz
Gramotné konštatovanie @micanela milá si – áno, dva hrnčeky, ale póóómaly, jeden, po druhom!
sracz
Ďakujem, milá @marianne – zvlášť za Tvoju dnešnú aktivitu – vysoko boduješ a umne užívaš dialóg aj diskusiu! Postup rcp je potrebné rozhodne dodržať až do poslednej bodky! Howgh, po_kaj_mu!
sracz
Srdečne pozdravujem aj do TT, vážená a milá @sovka62 – vzácna priateľka! Nerád poučujem, a Teba už zvlášť nie, ale zapamätaj si: Alkohol, podávaný v malých dávkach, pod odborným dohľadom lekára (v mojom prípade lekárky s 38 ročnou praxou), neškodí v akomkoľvek množstve!!! Hej … a ten môj účinný rcp “pricap” na Vašu svadobnú fotku, a máš istotu!
sracz
To som naozaj rád a zo srdca Ti to prajem, milá @juliana – ale aj literatura factu pomáha!
sracz
Do slova a do písmena MÚDRE dievča si Ty @milad – prevencia je základ!
sracz
I tak še da aj tak še da, hlavná vec, že to pomôže, @jolaj milá – ale kto má potom prať tie “voňavé duchny” – ta ňe!?
sracz
Z duše ďakujem a zo srdca pozdravujem milá @1ariana – ako je zvykom u nás doma, na Vihode hutoric: “Sranda muši bic, aj kedz otca vešajú!” Veď o tri dni je tu opäť soRbota a po nej neRdeľa!
sracz
Vedecky podložená teória I prax pitia horúcich tekutín s vyšším stupňom bohatosti bodu vzplanutia, milá @frezia68 – vzácna priateľka a ooopatrná užívateľka rcp: z hlboka nadýchnuť, zadržať dych, objem hrnčeka vliať do dutiny ústnej, zatvoriť oči, na “krát” prehltnúť, okamžite dĺĺĺho vydýchnuť a … naliať hrnček №2. Nuž a na uvarenie tohoto lieku, v prípade núdze, sa naozaj musíš “vzmužiť”, alebo sa spoľahnúť na dobrosrdečného a dobroprajného suseda!
marianne
Mily @sracz ja ti dakujem,takato dobra nalada tu uz davno nebola...a to len vdaka Tebe a Tvojmu vyborne napisanemu ekrazitu.:-) (mimochodom muz uz preistotu doniesol krabicku Acylpirinu z lekarne)Ludia sa chcu bavit...komenty pod tvojim receptom su dokazom,chvalabohu...
arasidka
@ mesiar , nebuď smutný, to prejde , sú také chvíle, keď máš pocit, že neprejdú, ale oni naozaj prejdú :))
Poznáme to všetci, a ja jehomarinu, keby som mala toho zázračného elixíru zn. SRACZ **** / preklad autora: SRACZ štvorhviezdičkový/, tak by som si veru dala za jeden hrnček trojdecový. ale ako sa tak dívam do našich" zimných rezerv", mám tam zo dva deci slovenského UMU, 3 deci akéhosi "bouli" a rozpitú sedmičku červeného vínka.
No, pozooor, máme tam aj iné rezervy, ale na tie sa nesmie siahať, v kúte poličky v obývaku stojí dvojlitrová fľaška hruškovici, dobre "zaplombovaná" a čaká na svoju pravú chvíľu - dúfam, že nie chrípkovú, až príde okrúhle výročie narodenín môjho Al Rašida, tak sa vypije na jeho zdravie --- si tam ešte postojí, moja! / 5 rokov ešte !/
Ozaj - vydrží tam tak dlho stáť v "dobrom stave"? Nezondeje sa nám? Kto vie, nech odpovie, inak by sme s ňou dačo zrobiť museli:))
arasidka
juj, ďakujem, hneď mi je veselšie, o nejaký ten kuseček :))
arasidka
No, dobrý bude aj bylinkový čaj a preventívne si dám pravidelnú dávku - lyžičku medu zamiešanú s 1/4 lyžičky mletej škorice, nech sa mi ľahiše odkašle a chytím "vánočný dych".
manya
liečba tvojim elixírom bude veru účinná,isto dnes stúpol predaj Acylpirinu.@arasidka ,obsah fľašky sa nezondeje,u nás stálo 12 rokov v špajzi niekoľko fliaš na mužovu 50,neprežila to len jedna,záhadne sa rozpadla a obsah vytiekol do prázdneho zaváracieho pohára v polici pod,obsah ostatných bol vynikajúci.
arasidka
@ manya , ďakujem ti za odpoveď, tá fľaštica tam stojí už 5 rokov, originál zabalená v drevenom podstavci. A bolo by jej škoda, keby sa znehodnotil jej obsah, hm.... toľko rokov na nej utierať prach, a nakoniec by to bolo zbytočné?
radost
@arasidka
čo to nevieš? hruškovica = rozumej domáca pálenka = aj žena-čím staršie sú-tým väčšia ich cena!!! proste-konkurenciu nemá...:-))
soncya
A tento poznáte?

Slovíčko do krížovky: smrteľná choroba mužov na 6 písmen:
S O P L Í K. :D Pekný veselý večer prajem!!!
radost
@soncya
šak náš @sracz sa postaví čelom k veci..... namieša rôznych páleniek po viac než deci..čosi tam ešte popridáva-a každý chlap po užití zdravý z postele vstáva!!! sláva!! aj soplík to zažene...oj-idú časy blažené...:-))
klaura
teda, to mi trvalo, kým som sa dostala až sem ... na koniec komentárov ... poviem ti, zaujímavé a veselé ... i poučné čítanie ....
Tvoj recept sa mi velice zamlúva ... síce nie sme nikto chorí ... ale človek nikdy nevie kedy sa mu takáto dobrá mnedecínka zíde ... ukladám si ju samozrejme, aby bola poruke ... :)
sracz
Milá @martamm – repetio mater studiorum est ₰ cvik robí majstra!!! Nezahadzuj flintu do žita a trénuj! Výsledky sa určite dostavia a Ty budeš milo prekvapená!
sracz
Súhlasím a vykonám!!! Tvojej prosbe sa vyhovuje v plnom znení, v plnom želaní, milá @vanilka111 – v prospech perfektného zdravíčka užívaj svoju KK.
sracz
Aj Ty dnes, milá @tiginko – priam hýriš aktivitou. Ďakujem!!! Panský variant sa líši iba v objemových jednotkách – popery sú zachované! Moja statočná drahá ½ sa poictivo a ochotne podrobuje riadenej “liečbe”!
sracz
Správne rozhodnutie a ešte správnejšie riešenie, milá @evusik – múdre to žieňa! Ach jáááj – keby všetko išlo tak hravo “zdvihnúť” ako náladu!
sracz
Ďakujem Ti milá @vierutt – a dovoľujem si Ťa ubezpečiť, že tento ekrazit vnemy nepotláča, ale naopak nežne povzbudzuje!
sracz
Všetko je v naprostom poriadku zvedavá @dajanca – vo fľaši №5 je medík, čaj je v bielom hrnčeku. Ďakujem, si veľmi milá a dôvtipná!
sracz
Múdre rozhodnutie a vysoko gramotné konštatovanie @silvia68 – milá – hen na druhej strane mi už všetky rcp budú na dve veci, ale vedomie, že niekomu pomáhajú tu, v tomto uplakanom údolí, ma hreje na duši a blaží na srdci! Hybáááj do úspešného používania … hlavne siedmeho bodu!!!
sracz
… tento variant pacientke zabral milá @hannah22 – a so strúčikom cesnaku je to tak: “Pýta sa lekár chorého Kálmana – povedz mi, ktorú zeleninu máš najradšej!? Nóóó thááá cesnak, phán dochtor! A to už prečo! Lebo za klobásami vonia! => Cesnak je dobrý v pomletý mäse, nie v rozdrvený posteli
sracz
Počúvaj svoje telo milá @rea1 – Tvoje pocity Ti múdro radia! Radšej sa trošku obávať, ako silno zľaknúť! Túto pravdu našich predkov mi nie raz prízvukovala aj moja babička, lady Ann, B.P.
sracz
Pozdravujem Ťa @joel – pre Boha, nestraš Ty naše natešené Čučoriedky štebotavé!!! Keď som býval mladší, tak som tento rcp aplikoval s vitamínom C!!! Ale oči mi už akosi neslúžia, tak som prešiel na väčšiu tabletku, acylpyrín! Pozri na @marianne – ako sa vynašla . múdre to dievča, vynaliezavé a sveta i trhu znalé!
njdevil
@sracz , hat nagyon jol, mar is ezt csinalom, nieco na mna lezie, ale moj stary to nebude:-), vsetko je po ruke...vsak som z vychodu:-)
sracz
Nečakaj ty dievča zlaté, @medovnicek – milé na “atak” neduhu, prevencia je lepšia a istejšia. Ďakujem!
sracz
Ďakujem Ti milá @izabella929 – hugácskam – za Tvoje slová i za “spoveď”! Nežeň sa Ty rýchlosťou hókaidó express_u ani do roboty, ani do lásky. Pomaly ďalej zájdeš, lebo “friško še ľem zajace džubu a aj tak še šľepe rodza” – myslím, že preklad do čistej slovenčiny nie je potrebný!!! Ponurou náladou v pozadí Tvojho komentu mi zmnožuješ vrásky na mojom už aj tak pokrčenom “ksichte”! Pošli mi prázdny E-mail na adresu ferry@saske.sk a tam Ti napíšem viac! Na Kovosmalt, Šandrik, Poledňák, …, Poltár, Pozdišovskú keramičku, … si často a rád spomeniem aj ja! Škoda, niekto by za ich likvidáciu mal visieť za “prícesky” v prievane! Pri svojom “nicku” máš nový, veľmi pekný, obrázok – podobenka?
Tak toto je tá správna reakcia Tvojho jemného organizmu, milá @elysa – liečiť, okamžite nasadiť radikálnu liečbu aj s mužom! Žiadne námietky, tobôž protesty, n e p r I j í m a ť !!!
@hviezdicka – milá, nestratiť, realizovať! Ďakujem!
sracz
Môj elixir pomáha aj pri odpadnutí, milá krehká @ywett – ka. Slzy neutieraj, ale si ich nechaj zbozkávať … notebook počká, teraz sa venuj liečbe – predpokladám, že ingrediencie a lekárnika na prípravu potrebného lieku máš po ruke!
sracz
Buď srdečne pozdravený @mesiar – milý priateľ! Môj medicament užívaj bez obáv aj v dupľovaných dávkach. Ja som iba o 15 rokov starší od Teba, abstinujem od ranného detstva, ale takejto “liečbe” sa nevyhýbam!
sracz
Ako sa pri chrípke liečim ja? Nuž milá a všetečná @arasidka – milujem, milujem, milujem a som milovaný! Láska je liek na všetky bolesti!!! Ver mi, duša moja spriaznená, som naozaj rád, že pri mojom rcp máš v očiach “sladké” slzy! Aj takýmto spôsobom sadá preukazovať pravé priateľstvo!!!
sracz
Ďakujem Ti za reakciu i za milé slová, @havino – dievča zlaté! Budem sa snažiť nesklamať Tvoju dôveru!
sracz
Koho chce Pán Boh potrestať, dá mu mrchu suseda a Teba veru nemá za čo kárať ani trestať, milá @margaretka28 ! Prajem krásne dni a ďakujem!
sracz
Tak neváhaj a lieč sa milá @manyka – vysvetlenie puknutj fľaše = únava materiálu! Ďakukujem Ti za priazeň!
sracz
Umné zdôvodnenie ceny kvalitného “výrobku” – @radost – milá poétka! Ďakujem aj Tebe!
sracz
Pekný “slogan” milá @violetacamorova - … a kto neumí, tlačí kočárek! Ďakujem a želám krásny deň aj Tebe!
sracz
Ďakujem @njdevil – spriaznená duša vychodniarska a srdečne pozdravujem! Kto še haňbi, ma prazdne gambit!!! Svojeho prišahaneho mušiš presvedčic a potom to už pojdze ľehko! Všetko je po ruke, tak poďme ho do roboty a nezabudni “zapriahnuť” aj Tvojho starého! -:) -:)) -:))))
sracz
Úprimnosť za úprimnosť @klaura – čka milá priateľka!!! Čo som sa ja v živote navystrájal šibalstiev i lotrovín, kúskov a vylomenín, … ale vždy som sa snažil ostať človekom, človeku blízkym. Hreje ma na srdiečku, ak vidím, čítam, či cítim, že okolo nás sú ešte dobroprajní, prívetiví a usmievaví ľudia! Hneď je na tomto svete lepšie, milšie a veselšie! Ďakujem Ti Laurinka, ďakujem všetkým ktorí tak milo, plodne a všestranne rozšírili môj drobný, skromný a nenáročný príspevok do receptára Varecha.sk!!!
frezia68
136 komentárov v živote som nemala,ale smiechom začať ráno,to sa mi vždy pozdáva :-))). Aj ma hrdlo pobolieva,zišiel by sa ekrazit,ale radšej silný vývar......idem ho ja uvariť.Zelenina,sliepka stará....pomaly dlhšie variť,a horúci vývar chlipkať?Musí chrípku poraziť :-)
mesiar50
@Sracz
Ďakujem pekne priateľu.Potreboval som to mať potvrdené od špecialistu, aby mi moja žena uverila.Určite od šťastia bude celá
bez seba,že po toľkých rokoch,,PAUZY" začnem používať medikamenty tvojho typu.Barátom ďakujem za vyčerpávajúcu
odpoveď.
1x sracz
njdevil
@Sracz , no hat, nagyon jol, mar is ezt csinalom, a nakolko mam vsetky potrebne " farmaceuticke " ingrediencie stale po ruke ( vsak som z vychodu, ne? ) vyhovorim sa na fakt, ze nieco na mna lezie ( moj stary to nebude :-) ) a ide sa na to!!!
helica
My zvykneme - medzi nami dievčatami hovoriť " ČEMER" aj tomu, keď vám niekto robí chute na niečo moc dobré a vy to momentálne nemôžete - je to pre vás nedostupné. (myslela som hlavne ten Acylpirin).
Teda, že od tej chuti na niečo vám až zle ostane a robia sa vám grče!!! Dúfam, že som to dosť kvalifikovane zodpovedala.
ola111
@sracz ,k tomuto sa už nedá ani nič dodať,iba že som sa dobre pobavila :))
evanaaa
Komentár č.125 (ak ma nik zatiaľ nepredbehol, než som sa zrolovala až na spodok)- ja, milý @sracz už veru neviem, čo dodať na záver, toľko komentárov na recept som ešte nezaznamenala, aspoň vidíš, aký úspech máš u žien, im nešlo ani o recept, ako o teba-:). Ja len toľko - mne by ten ekrazit vnútornosti potrhal, už len pre ten alkohol, ktorý nepijem, mne by zostalo liečiť sa len zázvorovým čajom......ale iste si tu mnohým ulahodil, prečoby nie. A možno aj mnohých uzdravil - humorom.
sracz
... a vieš Ty, milá @ola111 - že som tomu veľmi rád? Nech Ti zábava padne na úžitok!
sracz
Nuž o "preteky" za množstvom komentárov mi naozaj neide, milá @evanaaa - ale že som aspoň trošku prispel k vylepšeniu nálady, zvlášť Vám, Čučoriedky, Žubrienky a Lastovičky moje štebotavé, tak na to som naozaj pyšný!!! Hreje a blaží ma to na srdci i na duši!!! A toho môjho "ekrazitu" sa naozaj nemusíš báť - ja som ním "liečil" aj svoju dcérku Bábiku Angeliku, keď ešte bola dievčatkom školopovinným - * 4. 6. 1973 - dnes je to vynikajúca lekárka zubárka, mamka mojich vnúčeniec "bľižňakoch" mojich Čvorgľov Lilinky a Samuška! S úsmevom a humorom ide život akosi, no, ľahšie!
manya
prečítala som tvoj recept mojej lepšej polovičke a podľa neho to musí byť dobré,ak by som to vypila ja,tak mi na hlave vypučí taký kaktus ako na tvojom foto, že som ja zamladi viacej netrénovala.
arasidka
chichichi... Čučoriedky, Žubrienky, lastovičky.... jaaaaj, ako mi odľahlo, ako som to čítala, reku....... ej, keď spomenie Staré korytnačky, nebodaj Korčule... chichichi....
k4tk4
to bolo super čítanie, to ma veľmi bavilo, dojem antibiotiká a idem na to... :-)
sracz
Ďakujem Ti milá @izabella929 – hugácskam – za Tvoje slová i za “spoveď”! Nežeň sa Ty rýchlosťou hókaidó express_u ani do roboty, ani do lásky. Pomaly ďalej zájdeš, lebo “friško še ľem zajace džubu a aj tak še šľepe rodza” – myslím, že preklad do čistej spisovnej slovenčiny nie je potrebný!!! Ponurou náladou v pozadí Tvojho komentu mi zmnožuješ vrásky na mojom už aj tak pokrčenom “ksichte”! Pošli mi prázdny E-mail na adresu ferry@saske.sk a tam Ti napíšem viac! Na Kovosmalt, Šandrik, Poledňák, …, Poltár, Pozdišovskú keramičku, … si často a rád spomeniem aj ja! Škoda, niekto by za ich likvidáciu mal visieť za “prívesky” v prievane! Pri svojom “nicku” máš nový, veľmi pekný, obrázok – podobenka?
sracz
Tak toto je tá správna reakcia Tvojho jemného organizmu, milá @elysa – liečiť, okamžite nasadiť radikálnu liečbu aj s mužom! Žiadne námietky, tobôž protesty, n e p r I j í m a ť !!!
sracz
Vítaj na "palube" @k4tk4 - milá - veľmi si cením Tvoje rázne rozhodnutie! Postmedikamentéozna liečba voňavým protineduhovým ekrazitom je určite Tvoj privátny objaviteľský nápad. Vidíš - a koľko ľudí vyhadzuje obrovské peniaze za doliečenie v kúpeľoch! -:)))
jerica
@sracz môj "šrác" , ako je to možné , že som prehliadla taký fantastický recept , ja ti kašlem , ale nie, že kašlem na Teba , bo ani na našu varechu, ale na medecínu čo mám na stolíku, "bo ne a ne zabrac" a znaš co Ty , ja dostala tuto Tvoj recept e-m (čítaj ímejlom)! znaš ! , a bul cely okopirovany . Ta keby ja to nedostala od priateľky, neznala by ja šebe , že take fajnoty može buc na ličenie všeho neduhu. Dzekujem ci za krasotu co si napisal , na šumne mišanie acylpirínu . To budze pre mojeho stareho novina , že lečit sa s acylpirinom v pupku a mlec jeden na druhom .
@sracz , prajem Ti a Tvojej polovičke dobrého zdravia , teším sa na Tvoje milé zážitky a ešte lepšie recepty . Musím končiť a odpísať priateľke e-m , a poďakovanie , že mi poslala Tvoj recept , ešte , že ju mám .
Toľko radosti a krásnych komentov sa nedozvieš na žiadnej web stránke,zdravie ,láska,šťastie,humor a porozumenie pokope , je radosť čítať. Recept doporučujem ako mi ho doporučila priateľka , až sa hambím ,že som nezaregistrovala Tvoj recept.

citujem Tvoje slová : Ach jáááj – keby všetko išlo tak hravo “zdvihnúť” ako náladu!
malá chybička , napísala by som "aj náladu " ako by som vynechala.

KRÁÁSA !

jozka2
no tak s takouto medicinou sa vyplati aj marodovat.
frezia68
Tak som sa po asi 7 rôčkov zabavila a sama sa tu za monitorom smejem.Myslím,že ani jeden recept nevzbudil taký ohlas,ako Tvoj ekrazit,teda toľko komentárov.Pokiaľ sa pamätám,takú zábavu vzbudila už len diskusia od @Bozulka Stratená podobenka. Teraz som ju chcela nájsť,nepodarilo sa mi. Aj tam bola zábava a smiech. Tak majte v tej diaľke len pekné a pohodové dni,veľa zdravia a optimizmu :-).
1x kvakac
kvakac
@frezia68 (12.5.2020 16:00)

Ja som to objavil až teraz po pridaní tvojho komentáru. Ďakujem za jeho pridanie. A po prečítaní mi až káva vyprskla pol metra z úst. Už si to aj ukladám na KĽÚČ. Teda @Sracz ty si ale číslo.
zolik
@frezia68 (12.5.2020 16:00)
Dakujem. To boli tie krasne zlate zaciatky Varechy.
Super, ze si tento ‚recept, pripomenula. Teda, hlavne diskusiu.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia