/ 278. stránka

  • Mäsové guľky s kyslou kapustou

    Mäsové guľky s kyslou kapustou

    Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, korenie, soľ, podusíme a necháme vychladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Kalamáre

    Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.

  • Recept bez obrázku

    Praženica na lyonský spôsob

    Do šálky vlejeme vajcia, pridáme štipku nastrúhaného syra a vyšľaháme do peny.

  • Recept bez obrázku

    Piperada

    Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme do tepla.

  • Recept bez obrázku

    Francúzka nátierka (French Paté)

    Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska pečeňová pochúťka

    Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Cibuľky s hrozienkami

    Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka, korenie, víno, soľ a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaná zelenina

    Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo maslom.

  • Recept bez obrázku

    Pražená zelenina (Achard de Légumes)

    Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme ďumbier, čili a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky šalát

    Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.

  • Recept bez obrázku

    Jarabice po burgundsky

    Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Divá kačica na víne

    Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme, pomúčime, vložíme ju do kastróla ku slanine a opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Králik po provensálsky

    Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

    Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, tekvicu a cuketu naporciujeme na veľké kúsky. Arašidový olej zohrejeme a dusíme na ňom mäso do svetlohneda.

  • Recept bez obrázku

    Kohút na víne

    Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, vegetu a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby voda prekrývala obsah hrnca. Varíme prikryté na miernom ohni, asi 90...

  • Recept bez obrázku

    Kurča s baskickou omáčkou

    Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme.

  • Recept bez obrázku

    Francúzske kurča

    Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Kurča na provensálsky spôsob

    Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme pretlačený cesnak.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska roštenka

    Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme.

  • Recept bez obrázku

    Plnené bravčové kotlety s jablkami

    Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, soľ, mleté čierne korenie).

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist