/ 2291. stránka

  • Recept bez obrázku

    Vyprážané korbáčiky z ovčieho syra

    Syrové korbáčiky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.

  • Domáci makovník

    Domáci makovník

    Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.

  • Recept bez obrázku

    Syrové prsty

    Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme do zlatista.

  • Recept bez obrázku

    Vyprážaný oštiepok

    Oštiepok nakrájame na kolieska hrúbky asi 0, 5 cm, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany. Medzi 2 kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou.

  • Recept bez obrázku

    Syr so zeleninou a smotanou

    Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a z oboch strán krátko opečieme na oleji, nie príliš horúcom.

  • Recept bez obrázku

    Syrové rožky

    Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Syrové guľky

    Nivu nastrúhame a spolu s tvarohom, jogurtom, soľou a vňaťou vymiešame.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzové rožky

    Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Lacné keksy z bryndze

    V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Pikantná bryndza

    Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzová nátierka

    Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo

  • Recept bez obrázku

    Chrumkavá ryba

    Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho prípadné kosti.

  • Recept bez obrázku

    Domáci králik na smotane s brusnicami

    Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Grobská domáca pečená hus

    Vyčistenú a umytú hus aspoň 12 hodín pred pečením dôkladne nasolíme.

  • Spišské pirohy – lekvárové s makom

    Spišské pirohy – lekvárové s makom

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  • Recept bez obrázku

    Plnená hus

    Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

  • Recept bez obrázku

    Pečená kŕmená hus alebo kačica

    Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme aspoň na noc do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist