/ 2191. stránka

  • Recept bez obrázku

    Székelský guláš

    Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak zmiešaný so soľou, kôpor, červenú papriku a mletú rascu.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový perkelt

    Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový rezeň na paprike a rajčiakoch

    Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán doružova upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Maďarské rezne

    Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, strúhanka.

  • Recept bez obrázku

    Perkelt á la čárda

    Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Kotlety na paprike

    Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové kotlety na tokajský spôsob

    Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakovo– zeleninová polievka

    Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

    Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Tuniak na grile

    Kúsky tuniaka posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, grilovacím korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Steak z lososa na bylinkovom masle

    Steak potrieme všetkými ingredienciami (okrem bylinkového masla) a pečieme na grile - z každej strany 2 minúty.

  • Recept bez obrázku

    Losos s hríbikmi a limetovou šťavou

    Nasekané hríbiky (šampiňony) dáme do misky spolu s korením, olejom, vínom a limetovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný losos so zázvorom

    V menšej nádobe rozohrejeme maslo, med a hnedý cukor. Nádobu stiahneme z rozohriateho sporáka a primiešame olej, dijonskú horčicu, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor. Zmes necháme vychladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Grilované žemle so syrom

    Žemle rozpolíme a vydlabeme z nich vnútro.

  • Recept bez obrázku

    Grilovaný hermelín v slaninovom kabátiku

    Hermelín potrieme zmesou oleja a korenia.

  • Recept bez obrázku

    Syrové chuťovky

    Rožky nakrájame na kolieska. Vajcia rozšľaháme, pridáme strúhaný syr, soľ a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Ražníky z kuracích pečienok

    Pečienky umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky a poprášime korením.

  • Recept bez obrázku

    Hydinová roláda

    Mäso umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Potom ho rozložíme na pracovnej doske, osolíme, okoreníme čiernym a karí korením.

  • Recept bez obrázku

    Domáci morčací hamburger

    V sklenenej miske zmiešame mleté morčacie mäso, vajce, koreniny, soľ, šľahačku, horčicu, najemno posekanú petržlenovú vňať, worcesterskú omáčku a najemno posekané šampiňóny.

  • Recept bez obrázku

    Šťavnaté kúsky

    Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k nemu pripevnenú.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist