Špízy z morčacieho stehna so zeleninou a zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: 27janka
Morčacie stehná sú chutné, zdravé, dajú sa pripraviť na rôzne. Dnes som vyskúšala morčacie stehno s paprikou, cibuľou, zemiakmi a zvlášť pripravenou cuketou. Aby sme sa lepšie najedli a zvýraznila sa chuť mäska, pridala som zopár plátkov domácej údenej slaniny. Obed bol nenáročný na prípravu, chutilo nám aj oči sa pohľadom na tanier najedli.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Morčacie stehno nakrájame na menšie kúsky, posolíme, okoreníme. Slaninu nakrájame na plátky.
- Cibuľu, papriku očistíme a nakrájame.
- Na drevené špajle striedavo napichujeme mäso, cibuľu, slaninu, papriku. Z uvedeného množstva mi vyšlo 6 ks menších špízov. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
V panvici na rozpálenom olivovom oleji si opečieme špízy, ktoré potom preložíme na plech, polejeme ich výpekom, pridáme nakrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme drvenou rascou, ml. červenou paprikou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 60 minút.
- Keď je mäsko a zemiaky hotové, na panvici na rozpálenom oleji opečieme nakrájanú cuketu a môžeme obedovať.