Špízy z bravčového mäsa

Autor receptu: petuska25

14 špízov
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske s olejom.
  2. Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly alebo ak nemáme na špajdle. Kto má rád, môže si pridať aj na kúsky nakrájanú papriku alebo huby :D
  3. Špízy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre až pokým mäsko nie je chrumkavé a zemiaky pekne ružové.
  4. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom . Šalát si pripravíme veľmi ľahko: paradajky, papriku, cibuľu a uhorky si nakrájame a v miske osolíme, okoreníme a polejeme 2 PL olivového oleja, 2 PL octu. Ak sa nám zdá kyslý, môžeme pridať 1 PL kryštálového cukru .