Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes sviatočný obed pre moju návštevu ..špikovaný králik cesnakom a slaninou na víne..
8-10 porcií |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Králika som vybrala z mrazničky a nechala roztopiť..druhého králika som už mala pripraveného, rozmrazeného..som ich rozporcovala , jednotlivé časti stehien a behákov som pripravila na špikovanie..cesnak som pokrájala na tenšie plátky aj slaninu na prúžky..nožom so robila do mäsa otvory a vkladala som do nich striedavo slaninu aj cesnak..našpikovaného králika som osolila..
- na panvicu som dala masť, keď bola horúca, vkladala som mäso, opiekla z každej strany a ukladala do misy, aby som mala priestor pre ďaľšie časti králika...pôvodne som chcela urobiť iba jedného, ale ako sa mi nahásila návšteva, dorobila som ešte ďalšie časti z druhého králika..
- pripravila som si základ..do rajnice som dala výpek, pridala som pokrájanú prerastenú slaninu a cibuľu..
- pridala som 1 KL. červenej mletej papriky,kečup a podliala som vodou...do tohto základu som vložila mäso...osolila, okorenila, pridala som rascu, horčicu...a dusila na slabom plameni pomaly..
- počas dusenia, som ešte raz podliala, pridala som namočené dubáky a tesne pred dokončením, som mäso podliala červeným vínom...pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si aj nokerle..hotové jedlo som naložila na misy a každý si mohol nabrať koľko mu chutilo...podávala som so závaránými kríbami a zeleninou..prajem vám dobrú chuť..