Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sviatočný obed pre moju návštevu ..špikovaný králik cesnakom a slaninou na víne..

8-10
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Králika som vybrala z mrazničky a nechala roztopiť..druhého králika som už mala pripraveného, rozmrazeného..som ich rozporcovala , jednotlivé časti stehien a behákov som pripravila na špikovanie..cesnak som pokrájala na tenšie plátky aj slaninu na prúžky..nožom so robila do mäsa otvory a vkladala som do nich striedavo slaninu aj cesnak..našpikovaného králika som osolila..
  2. na panvicu som dala masť, keď bola horúca, vkladala som mäso, opiekla z každej strany a ukladala do misy, aby som mala priestor pre ďaľšie časti králika...pôvodne som chcela urobiť iba jedného, ale ako sa mi nahásila návšteva, dorobila som ešte ďalšie časti z druhého králika..
  3. pripravila som si základ..do rajnice som dala výpek, pridala som pokrájanú prerastenú slaninu a cibuľu..
  4. pridala som 1 KL. červenej mletej papriky,kečup a podliala som vodou...do tohto základu som vložila mäso...osolila, okorenila, pridala som rascu, horčicu...a dusila na slabom plameni pomaly..
  5. počas dusenia, som ešte raz podliala, pridala som namočené dubáky a tesne pred dokončením, som mäso podliala červeným vínom...pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si aj nokerle..hotové jedlo som naložila na misy a každý si mohol nabrať koľko mu chutilo...podávala som so závaránými kríbami a zeleninou..prajem vám dobrú chuť..