Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2015

Dnes sviatočný obed pre moju návštevu ..špikovaný králik cesnakom a slaninou na víne..

8-10
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g prerastená
5 väčších strúčikov
1 PL domáca
2 PL domáci
1 ks
3 PL
1 PL
 hrsť
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika som vybrala z mrazničky a nechala roztopiť..druhého králika som už mala pripraveného, rozmrazeného..som ich rozporcovala , jednotlivé časti stehien a behákov som pripravila na špikovanie..cesnak som pokrájala na tenšie plátky aj slaninu na prúžky..nožom so robila do mäsa otvory a vkladala som do nich striedavo slaninu aj cesnak..našpikovaného králika som osolila..

    Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala masť, keď bola horúca, vkladala som mäso, opiekla z každej strany a ukladala do misy, aby som mala priestor pre ďaľšie časti králika...pôvodne som chcela urobiť iba jedného, ale ako sa mi nahásila návšteva, dorobila som ešte ďalšie časti z druhého králika..

    Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si základ..do rajnice som dala výpek, pridala som pokrájanú prerastenú slaninu a cibuľu..

    Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som 1 KL. červenej mletej papriky,kečup a podliala som vodou...do tohto základu som vložila mäso...osolila, okorenila, pridala som rascu, horčicu...a dusila na slabom plameni pomaly..

    Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    počas dusenia, som ešte raz podliala, pridala som namočené dubáky a tesne pred dokončením, som mäso podliala červeným vínom...pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si aj nokerle..hotové jedlo som naložila na misy a každý si mohol nabrať koľko mu chutilo...podávala som so závaránými kríbami a zeleninou..prajem vám dobrú chuť..

    Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
O mojej slabosti ku králikom a králičine som sa už dávno "vyspovedal"; do mája 2006 som ich odchoval "zopár stovák" a na všakovaké spôsoby, od polievok, cez pečené, varené, dusené, až po klobásy, aj upravil pod naše jazyky. Tu som naozaj rád, ak sa dostanem k čerstvo naporcovanému a potom už "kúzlim" aj ja! Tvoja kuchyňa, Izka šikovná je ozdobou minimálne od Tatier až k Dunaju a "králičia" extra zvlášť!

Pridaj komentár k receptu: