Špenátové ravioli s mäsovou plnkou a rajčinovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Nie je nad domáce cestoviny :-)
Postup
- Na špenátové ravioli je najlepší špenát mrazený, pretože je rozmixovaný úplne najemno. Stačí ho rozmraziť a vytlačiť prebytočnú vodu. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Ja cesto nesolím.
- Cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať.
- Mäsovú plnku ai pripravíme z bravčového mäsa, ktoré nakrájame na drobné kocky. Môžeme použiť aj mäso mleté.
- Na oleji speníme cibuľku, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme. Pridáme šampiňóny a restujeme až je mäso mäkké. Pridáme cesnak a rozmrvený syr Niva. Keď sa syr rozpustí ochutnáme a ak treba osolíme a okoreníme. Plnku necháme úplne vychladnúť.
- Príprava omáčky je veľmi rýchla a jednoduchá. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a keď zavonia pridáme drvené rajčiny v plechovke, alebo v tetrapacku. Povaríme, pridáme bazalku, petrželku alebo iné bylinky, dochutíme lyžičkou cukru, osolíme, okoreníme
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme. Keďže nemám zariadenie ani vykrajovátko na ravioli, povykrajovala som si kolieska a cesto ktoré mi zostalo som len tak pokrájala a uvarila ako rezance do zeleninovej polievky
- Polovicu koliesok po obvode potrieme vodou, dáme kopček plnky, prikryjeme druhým kolieskom, okraje dobre popritláčame
- a dáme variť do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a preložíme do misky, ja som ich trochu poliala olejom aby sa nelepili
- servírujeme preliate rajčinovou omáčkou a ozdobíme petrželkou....