Špenátové ravioli s mäsovou plnkou a rajčinovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nie je nad domáce cestoviny :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Na špenátové ravioli je najlepší špenát mrazený, pretože je rozmixovaný úplne najemno. Stačí ho rozmraziť a vytlačiť prebytočnú vodu. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Ja cesto nesolím.
  2. Cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať.
  3. Mäsovú plnku ai pripravíme z bravčového mäsa, ktoré nakrájame na drobné kocky. Môžeme použiť aj mäso mleté.
  4. Na oleji speníme cibuľku, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme. Pridáme šampiňóny a restujeme až je mäso mäkké. Pridáme cesnak a rozmrvený syr Niva. Keď sa syr rozpustí ochutnáme a ak treba osolíme a okoreníme. Plnku necháme úplne vychladnúť.
  5. Príprava omáčky je veľmi rýchla a jednoduchá. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cesnak a keď zavonia pridáme drvené rajčiny v plechovke, alebo v tetrapacku. Povaríme, pridáme bazalku, petrželku alebo iné bylinky, dochutíme lyžičkou cukru, osolíme, okoreníme
  6. Odpočinuté cesto vyvaľkáme. Keďže nemám zariadenie ani vykrajovátko na ravioli, povykrajovala som si kolieska a cesto ktoré mi zostalo som len tak pokrájala a uvarila ako rezance do zeleninovej polievky
  7. Polovicu koliesok po obvode potrieme vodou, dáme kopček plnky, prikryjeme druhým kolieskom, okraje dobre popritláčame
  8. a dáme variť do vriacej, osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a preložíme do misky, ja som ich trochu poliala olejom aby sa nelepili
  9. servírujeme preliate rajčinovou omáčkou a ozdobíme petrželkou....