Špenátové muffiny

zmija - bez fotkyzmija, 21. marca 2014
Špenátové muffiny
Foto: zmija

Slané špenátové muffiny, ktoré sa hodia na raňajky, desiatu alebo sú výbornou prílohou k polievke, napr. k paradajkovej.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (čerstvý)
8 PL
1 strúčik
2 hrnček
1 PL
1/2 ČL
1/8 ČL
2 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200°C. Vymastíme si plech na muffiny. Ak použijeme mrazený špenát, dáme rozmraziť a vymačkáme prebytočnú tekutinu. Čerstvý špenát opláchneme a osušíme.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme. Pridáme špenát a podusíme približne 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme si do misky sypké suroviny. Preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, soľ, čerstvo mleté korenie a postrúhame muškátový oriešok. V druhej miske si rozšľaháme vajíčka, vmiešame cmar a olej. Do stredu sypkých surovín spravíme jamku a prilejeme zmes vajíčok a udusený špenát. Zľahka premiešame, len toľko, aby sa suroviny spojili.

  4. 4

    Pripraveným cestom naplníme jamky a dáme piecť na 20 minút. Po 20 minútach sú muffiny nadýchané a zlatisté. 5 minút ich necháme chladnúť v plechu a podávame teplé alebo ich necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kalllista
práve som dopiekla, chutia... uvidím, ako budú ostatným. len som nevedela trafiť tú soľ, tak trošku nedosolené. Cmar nemali, tak som použila zákvas, určite ešte zopakujem. vďaka za rcp :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia