Špenátové kocky plnené smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: adkas

Spenatove kocky plnene smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej su pridane sampinony. Skvelu chut dotvara kopor. Kocky boli velmi syte a pre mna by stacila aj polovicna davka. Je dobre urobit ich aj den vopred, aby sa chute dobre prepojili. Skutocne zaujimave predjedlo, ktorym mozete na svojich hosti zaposobit. Predjedlo, ktorym mozno zacat akukolvek domacu party....

10
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zltka naslahame s olejom, pridame spenatovy pretlak , preslahame . Potom pridame smotanu, preslahame. Vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a solou. Bielka vyslahame na tuhu penu a opatrne vmiesame do zltkoveho zakladu. Cesto vylejeme na papierom vylozeny plech ( 30x40cm). Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca 20 minut. Nesmie zhnednut, piskota musi ostat pekna zelena. Vyberieme z rury a nechame vychladnut.
  2. Plnka: Syr rozdrvime v miske. Pridame smotanovy syr, nadrobno pokrajane sampinony, kopor . Podla potreby mozeme dochutit solou, bielym mletym korenim , prip. vegetou. Pridame 2 PL kyslej smotany. Vymiesame krem. Zelatinu dame nabobnat s 1 PL vody a potom nahrejeme,ale nevarime. Energicky miesame, kym sa zelatina roztopi. Pridame do nej 1 PL smotany a dobre rozmiesame. Ak sa zelatina nechce rozpustit , mierne ju zahrejeme. Tuto smotanovu zelatinu vmiesame do syrovo-sampinonovej plnky a dobre preslahame, aby sa zelatina rovnomerne rozmiesala v celej plnke. Pridanim tohoto maleho mnozstva zelatiny krem mierne stuhne a bude mat konzistenciu , pri ktorej plnka bude pekne medzi piskotami drzat tvar.
  3. Piskotu orezeme po krajoch ( zarovname kraje) a rozdelime po sirke na tri rovnake casti. Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve- tri hodiny. Je lepsie, ak dlhsie postoji, lepsie sa prepoja chute. Pred podavanim mozeme dozdobit troskou majonezy, prip. kecupu a malou vetvickou cerstveho kopru.