Špenátové cannelloni s ovčím syrom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso jesť a s baklažánom...,ten nemusím. Tak som si našla na nete recepty a jedlo som pripravila kombináciou receptov a vlastnou fantáziou.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 180-200 °C |
Postup
- Základné suroviny na jedlo. Ešte som nevedela, či je to všetko.
- Začnem paradajkovou zmesou: Na panvicu na olivovom oleji speníme nadrobno najkrájanú cibuľu...
- ... pridáme na kusky nakrájané pardadajky z konzervy( pohára), dusíme. Postupne ochucujeme rozotretým cesnakom, soľou, korením bazalkou.
- V inej panvici si urobím špenátovo- syrovú plnku do cannellot. Na olivovom oleji sparíme špenátové listy...
- ... nastrúhame si ovčí syr.
- Keďže som nemala dosť sviežeho špenátu, tak som pridala aj špenátový pretlak. Ochutila som rozotretým cesnakom. Odstavila som z ohňa, pridala ešte za tepla vajce a zamiešala. Nakoniec som pridala nastrúhaný ovčí syr...
- ...plnka je hotová.
- Pripravila som si cannelloni. Vypočítala som si koľko mi ich bude treba. Mne vychádzalo 13 kúskov. Nevarila som, použila som suché.
- Lyžičkou potom plníme cannelloni ...
- Na spodok zapekacej misky dáme mierne z paradajkovej omáčky. Potom naukladáme naplnené cannelloni.
- Zalejem paradajkovou omáčkou.
- Posypem nastrúhaným parmezánom....dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a pečieme asi 50 minút.
- Cannelloni po upečení.
- Teraz si už kľudne možem svoju porciu odrezať...
- ...tu je v reze...
- ...a ešte raz pekáč s cannellonami.