Špenátové cannelloni s ovčím syrom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso jesť a s baklažánom...,ten nemusím. Tak som si našla na nete recepty a jedlo som pripravila kombináciou receptov a vlastnou fantáziou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Základné suroviny na jedlo. Ešte som nevedela, či je to všetko.
  2. Začnem paradajkovou zmesou: Na panvicu na olivovom oleji speníme nadrobno najkrájanú cibuľu...
  3. ... pridáme na kusky nakrájané pardadajky z konzervy( pohára), dusíme. Postupne ochucujeme rozotretým cesnakom, soľou, korením bazalkou.
  4. V inej panvici si urobím špenátovo- syrovú plnku do cannellot. Na olivovom oleji sparíme špenátové listy...
  5. ... nastrúhame si ovčí syr.
  6. Keďže som nemala dosť sviežeho špenátu, tak som pridala aj špenátový pretlak. Ochutila som rozotretým cesnakom. Odstavila som z ohňa, pridala ešte za tepla vajce a zamiešala. Nakoniec som pridala nastrúhaný ovčí syr...
  7. ...plnka je hotová.
  8. Pripravila som si cannelloni. Vypočítala som si koľko mi ich bude treba. Mne vychádzalo 13 kúskov. Nevarila som, použila som suché.
  9. Lyžičkou potom plníme cannelloni ...
  10. Na spodok zapekacej misky dáme mierne z paradajkovej omáčky. Potom naukladáme naplnené cannelloni.
  11. Zalejem paradajkovou omáčkou.
  12. Posypem nastrúhaným parmezánom....dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a pečieme asi 50 minút.
  13. Cannelloni po upečení.
  14. Teraz si už kľudne možem svoju porciu odrezať...
  15. ...tu je v reze...
  16. ...a ešte raz pekáč s cannellonami.