Špenátová roláda

Špenátová roláda podľa Marcelly Molnárovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Známa speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám v tomto videu pripraví vynikajúcu slanú roládu zo špenátu plnenú sušenými paradajkami.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Špenát umyjeme a sparíme v osolenej vode. Vyberieme na na sitko, necháme odkvapkať a vychladnúť.
  2. Špenát rozmixujeme so žĺtkami, pridáme 3 PL múky. Rozmixujeme dohladka, pridáme syr, soľ, prelisovaný cesnak, tymian.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne po častiach doň vmiešame špenátové cesto. Na záver ešte posypeme 2 PL múky a jemne vmiešame do cesta spolu s práškom do pečiva.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň rozotrieme a pečieme v rúre na 180 °C cca 15 minút.
  5. Po upečení plát cesta aj s papierom položíme na vlhkú utierku, prekryjeme druhým papierom na pečenie a stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  6. Na upečený plát rozotrieme syr, poukladáme nakrájané sušené paradajky a zvinieme do rolády.
  7. Podávame ozdobené strúhaným parmezánom.