Špenátová roláda a silvestrovské pochutiny (fotorecept)
Autor receptu: bogar
oneskorene pridávam staršie receptíky ktoré som nemala čas pridať ... takže tu je taký zo
silvestra :) sú tam jednohubky klobásové, šunkové ,sendviče s mojou domácou paštétou ,
pizzové slimáky a bryndzové bochníčky (recepty sú na mojej stránke)a hlavne špenátová
roládka ....
20 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- prichystala som si suroviny ale len tak zbežne :)
- do misky som dala žĺtky a vymiešala som ich. Za stáleho miešania som pridala olej, rozmrazený špenát, cesnak, kypriaci prášok,a múku korenia.
- Túto hmotu som dala nabok a vyšľahala som si sneh s bielkov....
- musí byť tuhý a nesmie sa liať....
- jemne ho zašľahám ku hmote ...ale zľahka pomaličky.... hmota má byť taká tekutejšia ale nie úplne tekutá ...
- vyliala som hmotu na plech na ktorý som dala papier na pečenie...a šup do rúry...
- a takto vyzerá hotový korpus už upečený....
- ešte teplý som ho zrolovala a nechala vychladnúť .aj s papierom na pečenie :)
- kým plát chladol pripravila som si plnku. Vyšľahala som maslo, syr, nakrájanú cibuľku na drobno aj jarnú, a na malé kocky nakrájané vajíčka, prelisovaný cesnak,papriku..... okorenila som to a nechala odstáť aby prešli chute.
- vychladnutý plát som rozbalila a potrela ho plnkou.....
- opäť som ho zrolovala a šup do chladničky odstáť.....to bola jedna pochutinka na silvestra , ale robila som ich viac....
- tu je nátierka na jednohubky - klobásové.... recept: tuniak v konzerve vo vlastnej šťave, horčica plnotučná, kečup, jarná cibuľka, koreniny, cesnak, syr eidam všetko spolu vymiešať .... na jednohubky som dala túto nátierku klobásku domácu, a syr camembert plus kvapku kečupu.... to je ďalšia pochúťka. ...chute k sebe neuveriteľne pasujú...
- tu je nakrájaná hotová roláda .....