Špenátová roláda a silvestrovské pochutiny (fotorecept)

Autor receptu: bogar

oneskorene pridávam staršie receptíky ktoré som nemala čas pridať ... takže tu je taký zo silvestra :) sú tam jednohubky klobásové, šunkové ,sendviče s mojou domácou paštétou , pizzové slimáky a bryndzové bochníčky (recepty sú na mojej stránke)a hlavne špenátová roládka ....

20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. prichystala som si suroviny ale len tak zbežne :)
  2. do misky som dala žĺtky a vymiešala som ich. Za stáleho miešania som pridala olej, rozmrazený špenát, cesnak, kypriaci prášok,a múku korenia.
  3. Túto hmotu som dala nabok a vyšľahala som si sneh s bielkov....
  4. musí byť tuhý a nesmie sa liať....
  5. jemne ho zašľahám ku hmote ...ale zľahka pomaličky.... hmota má byť taká tekutejšia ale nie úplne tekutá ...
  6. vyliala som hmotu na plech na ktorý som dala papier na pečenie...a šup do rúry...
  7. a takto vyzerá hotový korpus už upečený....
  8. ešte teplý som ho zrolovala a nechala vychladnúť .aj s papierom na pečenie :)
  9. kým plát chladol pripravila som si plnku. Vyšľahala som maslo, syr, nakrájanú cibuľku na drobno aj jarnú, a na malé kocky nakrájané vajíčka, prelisovaný cesnak,papriku..... okorenila som to a nechala odstáť aby prešli chute.
  10. vychladnutý plát som rozbalila a potrela ho plnkou.....
  11. opäť som ho zrolovala a šup do chladničky odstáť.....to bola jedna pochutinka na silvestra , ale robila som ich viac....
  12. tu je nátierka na jednohubky - klobásové.... recept: tuniak v konzerve vo vlastnej šťave, horčica plnotučná, kečup, jarná cibuľka, koreniny, cesnak, syr eidam všetko spolu vymiešať .... na jednohubky som dala túto nátierku klobásku domácu, a syr camembert plus kvapku kečupu.... to je ďalšia pochúťka. ...chute k sebe neuveriteľne pasujú...
  13. tu je nakrájaná hotová roláda .....