Špenátová polievka

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom

Autor receptu: tallivera

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly podusíme, niekedy v strede pridáme pretlačený cesnak. Špenát musí pustiť šťavu a musí byť sparený.
  2. Potom špenát podlejeme vodou, pridáme zeleninu, bujón, soľ, mleté čierne korenie a necháme variť, až kým nezmäknú zemiaky a zvyšok zeleniny. Následne pár zemiačikov povyberáme a dáme bokom. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Pred koncom ešte do polievky pridáme majoránku, chvíľu necháme prebublať a odstavíme.
  3. Zemiačiky, ktoré sme dali bokom dáme späť do polievky. Podávame s nastrúhaným vajíčkom, ktoré predtým uvaríme na tvrdo.
  4. Dobrú chuť.