Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Zdroj: internet. Vyskúšala som, funguje, tak sa chcem s vami podeliť. Užívala som ho keď ma začalo škrabať v hrdle ale odporúča sa aj preventívne na imunitu. Dnes som si ho robila znovu tak som aj nafotila ale fotky sa veľmi nevydarili.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si citróny,zázvor a med..... Kto chce môže použiť aj citrón s kôrou ktorú vopred dobre poumýva. Ja som dala pomer 1:1 a použila som 2ks 3 dcl poháre.
  2. Citróny som očistila od kože a pokrájala na kolieska, zázvor som očistila a pokrájala na pásiky.
  3. Nasypala som do pohára pokrájaný zázvor, citrón a zaliala medom. Najlepšie je nechať v chladničke postáť asi 3 dni.
  4. V pôvodnom recepte sa píše: POUŽITIE: Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do šálky a zalejeme horúcou vodu (nesmie byť príliš horúca, aby sa nezničili vitamíny a enzýmy). Skladovať v chlade môžeme 2-3 mesiace .......................................................... Ja som užívala denne 1 čajovú lyžičku bez čaju - a to preto, že čaj i kávu pijem už roky bez cukru a čaj s medom by mi nechutil..
  5. Ďalšia odskúšaná verzia tohto receptu je: 1KL do pohára minerálky - veľmi osviežujúce. Takže môžeme konzumovať 1//samostatne, 2//zaliate teplou vodou, 3// studené v minerálke.
  6. Tu som robila ,,veľkú" porciu :-)
  7. Túto dávku som po 5 dňoch rozmixovala a užívam tak po čaj.lyž. Ked sa pridá do čaju tak okrem liečenia aj zohreje a keď sa pridá do vody získam osviežujúci nápoj. Nemám rada sladké nápoje, ale tento vypijem bez problémov. Mala som zlé svetlo tak farba na fotke nie je reálna, blesk na mobile spôsobil toto osvetlenie :-)