Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 29. decembra 2012
Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept)
Foto: helca103

Zdroj: internet. Vyskúšala som, funguje, tak sa chcem s vami podeliť. Užívala som ho keď ma začalo škrabať v hrdle ale odporúča sa aj preventívne Zobraziť celý popisZdroj: internet. Vyskúšala som, funguje, tak sa chcem s vami podeliť. Užívala som ho keď ma začalo škrabať v hrdle ale odporúča sa aj preventívne na imunitu. Dnes som si ho robila znovu tak som aj nafotila ale fotky sa veľmi nevydarili.

15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks asi po 10 cm




Postup

  1. 1

    Pripravila som si citróny,zázvor a med..... Kto chce môže použiť aj citrón s kôrou ktorú vopred dobre poumýva. Ja som dala pomer 1:1 a použila som 2ks 3 dcl poháre.

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Citróny som očistila od kože a pokrájala na kolieska, zázvor som očistila a pokrájala na pásiky.

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasypala som do pohára pokrájaný zázvor, citrón a zaliala medom. Najlepšie je nechať v chladničke postáť asi 3 dni.

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V pôvodnom recepte sa píše: POUŽITIE: Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do šálky a zalejeme horúcou vodu (nesmie byť príliš horúca, aby sa nezničili vitamíny a enzýmy). Skladovať v chlade môžeme 2-3 mesiace .......................................................... Ja som užívala denne 1 čajovú lyžičku bez čaju - a to preto, že čaj i kávu pijem už roky bez cukru a čaj s medom by mi nechutil..

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšia odskúšaná verzia tohto receptu je: 1KL do pohára minerálky - veľmi osviežujúce. Takže môžeme konzumovať 1//samostatne, 2//zaliate teplou vodou, 3// studené v minerálke.

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu som robila ,,veľkú" porciu :-)

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Túto dávku som po 5 dňoch rozmixovala a užívam tak po čaj.lyž. Ked sa pridá do čaju tak okrem liečenia aj zohreje a keď sa pridá do vody získam osviežujúci nápoj. Nemám rada sladké nápoje, ale tento vypijem bez problémov. Mala som zlé svetlo tak farba na fotke nie je reálna, blesk na mobile spôsobil toto osvetlenie :-)

    Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

miamia
Výborná kombinácia, pridala by som si ešte šalviu, je skvelá na hrdlo... :)
isabel2
Práve sa liečim,súper recept -idem ho spraviť,prišiel vhod,mám šalviu,citron aj zázvor,robím si čajík aj s medom.Dakujem
elian44
Aj ja mám v chladničke, dostala som tento recept od kamošky:)
afataga
nie len liecive ale aj vyborne, kto ma rad zazvor, takze ukladam
anina6
tak taký čajík určite vyprobujem, len musím kúpiť zázvor.
naninka1
Je výborný, tiež ho mám urobený v chladničke, namiesto " teraflu".
drobeceva
aj u mňa je to osvedčené...stále urobím, vložím do chladničky a pijem. Akurát som dnes minula poslednú dávku, takže narobím znova. :) Odporúčam.
sovka62
Zázvor som kúpila práve dnes, v našom kraji vyčíňa chrípka skoro najviac na Slovensku. Tak ani nebudem čakať na príznaky, radšej preventívne.
honestka
takto som neskusala ale kazdy den robime cerstvy zazvorovy caj s medom a citronom.
Moj manzel nemal chripku uz najmenej 5 rokov a predtym sme nimi trpeli ved v tunajsich zimach /ako aj tieto vianoce mame okolo minus 25/ sa tomu neda velmi vyhnut.
skusim aj tuto tvoju verziu a pridame k regimentu s propolisom.
danda3
Ja som si to tiež stiahla z netu, ale ešte som sa k tomu nedostala, hoci mám všetko nakúpené, si ma nakopla, ďakujem. Čaj zo zázvoru si robievam, nedám naň dopustiť.♥
dajanca
tiež robievam zázvorový čaj, robila som už aj sirup, musím vyskúšať aj túto medicínku :-) @helca103 ešte mi poraď, akým množstvom medu treba zaliať... aspoň približne, či tak aby bol pohár okrem zázvoru a citrónu vyplnený medom, alebo stačí 2-3 lyžice do pohára? Ďakujem :-)
havino
čítala som to na FB, kamarátka si to veľmi pochvaľuje, ja bežne tiež varím zázvorový čaj, s celou škoricou, citronom, urobím si ale aj tento zázvorový medík
helca103
Všetky ste veľmi milé, potešili ste ma ani som nečakala taký ohlas. Ja veru tiež musím mať čerstvý zázvor doma a ked sa míňa okamžite kupujem do zásoby. Pridávam do jedla a samozrejme čajík ten popíjam každý deň ked je takéto počasie.
@miamia vyskúšam aj tú šalviu
@dajanca najprv si dáš citron a zázvor do pohára a zaleješ medom. Toho medu toľko aby bola celá zmes zaliata -potom to ešte pustí šťavu a tá chuť je vynikajúca. :-)
Krásneho Silvestra všetkým
medovnicek
tento recept som dostala mailom, ale ešte som ho nestihla vyskúšať, vďaka za super postup
trencanka
Od jesene som zjedla uz dva 7 dcl pohare tejto specialitky. Je to vynikajuce. A ako prevencia super. Dnes som dojedla ten druhy pohar a idem spravit dalsi. Ja to pijem rano na lacno, 1 PL vo vlaznej vode - asi tri dcl vody. Dobre nastartuje do noveho dna a lahodi celemu organizmu.
garanco
Veľmi sa mi páči recept, určite tento prípravok urobím a budem ho používať ako ty -čistý - bez riedenia čajom či minerálkou.
pacik
Ukladám, určite sa zíde, vďaka :-)
mmiimmaa
výborný recept, naozaj funguje....ja si pridávam ešte mätu... chutné je to "za tepla",ale aj studené:)Cez sviatky som do džbánu pridala aj mandarínky,pomaranče a ananás....skvelé.Odporúčam!
trencanka
Tak pridat grep alebo pomaranc ma nenapadlo. Zabudla som napisat, ze na 7dcl pridavam cca 15 kvapiek cisteho citronoveho oleja z firmy JUST. Vynikajuce!
elena
Ja som urobila niečo podobné - tuto z Varechy - citrón, zázvor, med - ale do vodky. Tiež denne trošku popíjam ( iba pol štamprlíka)....
1x sashan
sportak
Keďže často používame zázvor med a aj citrón, určite vyskúšam tento výborný rcp.
1x sashan
mesiar50
no mna ten krk resp.hrdlo pobolieva,a to dost casto takato vytaminova bomba by mi sekla.
Ulozime KK
Vela zdravia a stastia mila helca v novom roku 2013
a este raz velke Ď za krásny pozdrav
vavan
superrecept, prajem všetko najlepšie veľa zdravia,šťastia v roku 2013
isabel2
Idem spraviť,neviem sa vyliečiť,verím že pomôže.
pabeta
My to robíme takto:do rozmixovaného zázvoru pridať šťavu z 5 citronov a med podla chuti.Užívať 2 ČL ráno a dve navečer.Dobré na trávenie aj imunitu.
marianna76
Krásne si pofotila... Pôvodný recept mám i ja... Tento tvoj je krajší - názornejší a hlavne s tvojimi skúsenosťami.... Ja sa tiež dlhšie chystám spraviť... Dík za pripomenutie, idem na to, lebo po vianociach vždy cítime menej energie... predsa, od jesene vyprchá... ešte raz dík...
michsamant
Uz od vianoc sa ma drzi bolave hrdlo a stale sa mi to vracia, tak si idem medicinku vyrobit. Dakujem za recept. Dufam, ze zaberie.
mojden
ďakujem za recept. Nechám najmenej 3 dni odpočívať, ale už teraz chutil výborne...(y)
maca7
..súhlasím..dnes som to robila a chuť je perfektná..u nás asi nevydrží dlho:)
helca103
@marianna76 , veru aj ja mám rada recepty ktoré sú odskúšané a som veľmi rada ak som Ťa ,,nakopla" k vyskúšaniu
helca103
@mojden máš pravdu ono to chutí hneď ale treba nechať trochu aby aj zázvor aj citrón pustili šťavu. Ja zajtra znovu robím do 7dl pohára a veru ani v týchto sychravých dňoch neviem čo je to bolesť hrdla.
@maca veľmi ma teší že si sa do neho pustila a že Ti aj chutí.
helca103
presne tak @turistka , príroda má veľkú silu a preto sa k nej znovu vraciame a častejšie užívame jej dary :-)
michsamant
Chuti vynikajuco!!! Dnes som si za lyzicku dala a priznam sa, potom som si dala este jednu :) Zajtra dam po lyzicke aj detom.
zdezda
práve som si tiež naložila túto medicínu, tak už len počkať 3 dni :-), ďakujem
mojack
Prečo čaj?Ja to mam z nejakej zahraničnej stránky pod názvom Zazvor s citronom a medom.
Toto robievam dávno , zazvor nastrúham na jemno, pridám na kolieska nakrájaný citron a zalejem medom.Ten zazvor mam rada a zjem ho.A naozaj pomože pri bolestiach hrdla.
helca103
@mojack prečo čaj? Vysvetlené je to bode 4.
V pôvodnom recepte sa píše: POUŽITIE: Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do šálky a zalejeme horúcou vodu (nesmie byť príliš horúca, aby sa nezničili vitamíny a enzýmy).
Ja to najradšej užívam len tak samotné,no dá sa to piť ako čaj.
Určite vyskúšam aj tvoj spôsob prípravy. Ďakujem za komentár aj radu.
letisia
Zarobila som pred 4 dňami. Chutí výborne. No ale mňa tak strašne bolí hrdlo, že by som to asi potrebovala vyjedať polievkovou lyžicou každú hodinu. Snáď to postupne pomôže.
mojack
Ano ?
-Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do šálky ....hladala som v texte zmes cize klasika sacok caju ,zalejem vodou a mam caj,
mariaklara
Od priateľky som dostala na Vianoce v poháriku, už zarobený, zajtra idem robiť sebe aj dcére, je to mňam.
jerica
to je recept šitý na mieru , perfektnéé !! určite si to vyskúšam , prišiel vhod , liečim si priedušky. Ďakujem :-)
helca103
@letisia ak s tým nemáš problém a pokrájala si si zázvor na menšie kúsky tak ho môžeš kľudne zjesť.Ja si ho práve preto krájam na drobno lebo potom ho vyjedám a píše to tu v komentároch aj @mojack.
@mariaklara máš veľmi dobrú kamarátku ked Ti dala takú medicínku :-)
@jerica nech Ti padne na úžitok.
helca103
@michsamant , ja som tu mala bývalú kolegyňu s vnúčatami /odmietajú akékoľvek kvapky či sirup proti kašľu/. Dala som im to do mierne teplého čaju aby sa nezničili vitamíny a oni to všetko vypili. Deťom /4-6r/ to tak chutilo,že si večer aj doma pýtali. Kolegyňa mi hneď volala a chcela recept, robili to dnes rovno z 1kg zázvoru a 1kg citrónov.
dodo46
@helca103
Super recept!!!
Dnes bolo 3 dni , čo som to mojej babke zarobil. Chcel som to vyskúšať,avšak v pohári bolo naspodku asi 1cm. Zabudol som jej povedať, že sa to má lúhovať 3dni.Tak sme sa s babkou nasmiali a dnes som zarobil dvojnásobnú dávku, aby aspoň 4 dni vydržala.
varvara
Pani Helenka vdaka za recept. Idem vyskusat. Ja tiez robim do chladnicky mix: zazvor&med&citron ale cez sitko takze zmes je cira. Uchovavam vo flasi a dva krat denne stamprlik na imunitu.
frezia68
Už ho robím,tiež som mohla skôr :-) ďakujem za recept,lebo bolí hrdlo....
angela2
Aj ja som ho robila v sobotu a musím priznať, že je super, zajtra robím dalšiu dávku, nech máme všetci :)

jerica
od nedeľe ja aj moja polovička sme s horúčkami , nevyhol sa nám aj silný kašel , veru len na minútku som sem nakukla, aby som dala na známosť(spraviť si tvoj receptík) ako som už v predošlom komente písala , že mám problém s prieduškami , pridávam corpus delikty :-)
Využila som radu od @2010 ako treba vyberať ďumbier , pomohlo :-)



helca103
@dodo46 musela som sa zasmiať ako babka zjedla skôr ako sa vylúhovalo, ale aspoň si videl že jej to naozaj chutí :-) Ďakujem za milý komentár
@varvara koľko dní ho necháš lúhovať ked ho potom precedíš? V tomto počasí je to naozajstná vitamínová bomba. Ďakujem Ti za komentár.
@frezia68 , @angela2 , ďakujem vám za milé komentáre.
@jerica nech Ti padne na úžitok, prajem Ti skoré uzdravenie @2010 má dobré rady a tiež sa občas nimi riadim.
perseus14
Baby, ja som to tiež robil, ale zázvor a citron mi vyplávali nad med a plávajú v citronovej štave oddelenej od medu. Med je na spodku.
Treba to pravidelne miešať, alebo čo som zle urobil ? Poradíte ? :(
sovenka
Nemate tip ako nahradit medik? ja viem ze je zdravy ale moj mily je nan alergicky :(
sovenka
Nemate tip ako nahradit medik? ja viem ze je zdravy ale moj mily je nan alergicky :(
helca103
@perseus12 netreba to miešať. Citrony aj zázvor pustia šťavu a pekne sa to samé premieša s medíkom. Je to potom taká redšia zmes no a že citron vyplával na povrch je normálne.
helca103
@sovenka v tomto neviem poradiť,lebo pridať cukor to by už nebola zdravá medicína. No možno použiť trstinový ale nemám to odskúšané.
helca103
@nadia dobrý nápad, ja s tým zatiaľ nemám skúsenosti ale stojí to za vyskúšanie pre alergikov a @sovenka sa isto poteší
janadelfi
Moja kolegyňa bola tiež alergická na včelí med nevedeli sme a ponúkli ju medovníkovým koláčikom - opuchla, skolabovala a prišla pre ňu záchranka - nieje to sranda.... Ona sladila čaj púpavovým medom, robila ho vždy veľa. Ja osobne robím zázvorový čaj s citrónom, pridám jedno jabĺčko a ak mám aj trošku pomaranča.... Pijem bez ničoho nemám rada sladené nápoje. Inak v tomto počasí super stále sa snaží snežiť....
martinat
Vie mi niekto poradit ci je tento zazrak vhodny aj pre 16 mesacne deticky? Prave som to zarobila, vonia cela kuchyna a uz sa tesim ked po 3 dnoch ochutnam tuto prirodnu medicinku.
helca103
@janadelfi zázvorový čaj je niečo úplne iné, ale vyskúšam tvoju verziu s jablkom a pomarančom... ďakujem
helca103
@martinat , to Ti neviem na 100% odporučiť no podľa mňa to uškodiť nemôže. 16 mesačné dieťa hravo zvládne túto kombináciu. Teda u susedov to deťom /dvojičkám - 2roky/ veľmi chutí.
martinat
Dakujem helca103, vyskusam a dufam ze to bude chutit aj mojim dvojickam. Len som si nebola ista tym medom, lebo vsade citam ze by sa malym detickam med nemal davat, hlavne Raw med ten uplne najzdravsi kvoli botulizmu. Ja som radsej dala klasicky sice tiez nie je pasterizovany.
vcielkamaja35
vyborný recept, len si neviem predstaviť ako sa to rozmixuje aj s tým medom, ja som si zvykla robiť tak , že nastrúham zázvor , vytlačim šťavu z citrona a pridám med, dám do pohara a v chladničke vydrží dlho,
marcel83
My máme v chladničke podobný zázračný "lektvar". Prekladať kolieska citróna, cibule, zázvoru, môžeme posypať škoricou a zaliať medom. Nechať na kuch. linke cca 2-3 hodinky /pokiaľ sa nepustí štava/, potom skladovať v chladničke. Ráno-na obed-večer jednu čl a po dvoch dňoch je kašeľ a bolesť krku het ;)
methi
Super, tak nabuduce dam aj cibulu a skoricu a asi aj klinceky, aj tie su protizapalove.
katka78
Tento rok som robila proti kašľu sirup z materinej dúšky. Dve malé fľaštičky a jednu už minula kamarátka, pomohol jej. Ukladám si aj tento recept, iste sa zíde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia