Špargľový šalát
Špargľový šalát

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
720 minút
príprava

Suroviny

400 g
80 g
500 g
4 ks
4 ks
4 ks
4 ks
2 ks (500 g)
4 ks
100 ml
1 ks
1 ČL
200 g
200 g (huby)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote 60 °C 12 hodín. Zeleninu (špargľu, mrkvu, kukuricu, patizóny, cuketu) uvaríme do polomäkka, každú zvlášť v osolenej vode a potom schladíme.

  2. 2

    Dressing: Žihľavu sparíme v osolenej vode, rozmixujeme, prepasírujeme a schladíme. Do pripravenej žihľavy pridáme med a citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme, mixujeme a pomaly pridávame olivový olej, ako keď robíme majonézu.

  3. 3

    Na rozpálenom masle orestujeme smrčkovce a osolíme ich.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: