Hubové ragú

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu nakrájané na menšie kúsky a krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme bielym vínom, keď sa odparí alkohol, prilejeme vývar. Varíme do polomäkka.
  2. Potom pridáme lístočky tymianu a dijonskú horčicu. Keď sú huby mäkké, pridáme smotanu. V prípade potreby ešte na záver dochutíme soľou a korením.
  3. Príloha: Zemiaky uvarené deň vopred ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame s múkou, vajcom a so soľou. Vymiesime vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na menšie časti. Rukou vytvarujeme šúľky, ktoré nakrájame asi na 1 cm kúsky. Varíme v osolenej vode, až kým halušky nevyplávajú navrch.