Hubové ragú
Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú
šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu nakrájané na menšie kúsky a krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme bielym vínom, keď sa odparí alkohol,
prilejeme vývar. Varíme do polomäkka.
- Potom pridáme lístočky tymianu
a dijonskú horčicu. Keď sú huby
mäkké, pridáme smotanu. V prípade potreby ešte na
záver dochutíme soľou a korením.
- Príloha: Zemiaky uvarené deň vopred ošúpeme a nastrúhame najemno. Zmiešame s múkou, vajcom a so soľou.
Vymiesime vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na
menšie časti. Rukou vytvarujeme
šúľky, ktoré nakrájame asi na 1 cm
kúsky. Varíme v osolenej vode, až
kým halušky nevyplávajú navrch.
|