Krémová špargľová polievka
Krémová špargľová polievka

Špargľová polievka

podravka - fotkapodravka, 9. decembra 2018. Komerčný recept.
Špargľová polievka
Foto: podravka

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
500 g (biela alebo zelená)
20 g
100 g
1/2 zväzku
50 ml
2 KL
100 ml
4 krajce (alebo chlieb)
1 PL opražené
1 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.

  2. 2

    Na zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a vegetu.

  4. 4

    Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.

  5. 5

    Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.

  6. 6

    Rada: Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia