Špargľová polievka so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Ďalší chutný špargľový receptík.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu očistíme škrabkou na zeleninu a pokrájame na kúsky, a hlavičky odložíme, očistené zemiaky pokrájame na kocky,
  2. kúsky bez hlavičiek dáme variť do osolenej a osladenej vody, pridáme troška vegety, vo viacerých receptoch sa udáva vývar alebo bujón, ale ten zbytočne prebíja chuť špargle, stačí troška vegety, zemiaky varíme osobitne v osolenej vode
  3. po 10 minútach varenia odstavíme a rozmixujeme
  4. dáme späť na oheň, pridáme uvarené zemiaky aj s vodou,
  5. aj hlavičky špargle a necháme povrieť, dochutíme smotanou, skúsila som aj jeden pretlačený strúčik cesnaku, ten do krémovej polievky patrí a petržlenovu vňať. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :-)