Špargľová polievka so zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Ďalší chutný špargľový receptík.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu očistíme škrabkou na zeleninu a pokrájame na kúsky, a hlavičky odložíme, očistené zemiaky pokrájame na kocky,
- kúsky bez hlavičiek dáme variť do osolenej a osladenej vody, pridáme troška vegety, vo viacerých receptoch sa udáva vývar alebo bujón, ale ten zbytočne prebíja chuť špargle, stačí troška vegety, zemiaky varíme osobitne v osolenej vode
- po 10 minútach varenia odstavíme a rozmixujeme
- dáme späť na oheň, pridáme uvarené zemiaky aj s vodou,
- aj hlavičky špargle a necháme povrieť, dochutíme smotanou, skúsila som aj jeden pretlačený strúčik cesnaku, ten do krémovej polievky patrí a petržlenovu vňať. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť :-)