Špargľová polievka
Špargľová polievka

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 30. apríla 2019
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 ks menšia
1 zväzok
200 ml
200 ml
30 g
Knedličky:
100 g (fileta)
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme vodou alebo pre intenzívnejšiu chuť vývarom. Polievku varíme 15 – 20 minút na miernom ohni.

  2. 2

    Keď je polievka už takmer dovarená, pridáme kyslú smotanu a smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme. Ešte krátko povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor a štipku muškátového orieška. Polievku zjemníme maslom.

  3. 3

    Knedličky: Tresku zomelieme alebo nakrájame na čo najmenšie kúsky. V miske rozmiešame vajce a rozpustené maslo, pridáme rybie mäso. Ochutíme soľou a korením a nadrobno nasekanou vňaťou. Postupne pridávame strúhanku a vytvoríme jemné cesto. Vytvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode asi 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia