Špargľová krémová polievka so slaninovým chipsom

Autor receptu: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy.
  2. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút.
  3. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Slaninu upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečenou slaninou a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.