Špargľa

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 – 12 minút pri 200 °C.
  2. Parmezánový sneh: Šľahačku zohrejeme, pridáme parmezán a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby osolíme. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme 30 minút odstáť.
  3. Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby bola ešte chrumkavá. Osušíme, naložíme na tanier, nastriekame parmezánový sneh, posypeme nastrúhanými lieskovcami a podávame s olivovým krekerom.