Špargľa
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10-12 minút na 200 °C |
Postup- Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán,
cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly
miešame a postupne pridávame smotanu,
až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme,
nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na
papieri na pečenie 10 – 12 minút pri 200 °C.
- Parmezánový sneh: Šľahačku zohrejeme,
pridáme parmezán a miešame, kým sa nerozpustí.
Podľa potreby osolíme. Nalejeme do šľahačkovej
fľaše a necháme 30 minút odstáť.
- Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby
bola ešte chrumkavá. Osušíme, naložíme na
tanier, nastriekame parmezánový sneh, posypeme
nastrúhanými lieskovcami a podávame
s olivovým krekerom.
|