Španielsky vtáčik

palmaPalma, 15. júna 2017 19:36. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Španielsky vtáčikFoto: palma
4
porcie
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

4  plátky
3 ks
50 g prerastená
1 ks
1 ks
2 ks
3 ks
300 ml (ideálne hovädzí)
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pripravíme z vajíčok, cibuľky, slaniny a klobásy praženicu. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme nadrobno nakrájanú uhorku.

  2. 2

    Plátky mäsa naklepeme, natrieme z jednej strany horčicou, naplníme plnkou z praženice a jemne zrolujeme. Rolky môžeme zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osolíme a okoreníme.

  3. 3

    V hrnci alebo na pekáči rozohrejeme repkový olej a rolky opečieme z každej strany. Mäso sa zatiahne a po uvarení zostane mäkké. Mäso vyberieme, podľa potreby pridáme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 1 PL horčice, mäso vložíme späť do hrnca, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

  4. 4

    Pečieme približne 60 minút, občas mäso skontrolujeme a v prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Po upečení šťavu prelejeme do mixéra a rozmixujeme.

  5. 5

    Z mäsa odstránime motúz alebo ihlice, prerežeme ho na polovice a servírujeme so šťavou a dusenou ryžou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist