Španielske vtáčky na pokémonský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: egresh69

Dávam sem svoj prvý recept, lebo všetci sem dávajú nejaký recept, tak aj ja. Celá príprava zodpovedá mojej pomatenej povahe a tam, kde sa nachádza * - to určite nerobte. Btw. chutilo to fajn.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si vyhliadneme kvalitné hovädzie mäso. Najlepšie je sa poobzerať po ulici, sem-tam sa pritrafí. Potom treba trafiť. Niekto hovorí, že je škoda kvôli stehnu zabíjať celú kravu, ale to je vec názoru ... *
  2. Mäso narežeme na plátky. Nožom.
  3. Mäso vyklepeme do tenka. Nie moc do tenka, skôr tak akurát ...
  4. Vajce natvrdo je prežitok. Ja som tam dal omeletu (vajcia, saláma, cibuľa) rozmiešal a kydol na panvicu.
  5. Netreba zabúdať na uhorky - dajú sa nahradiť aj niečím výbušnejším, ale len pre silné povahy ... *
  6. Najemno nakrajame cibuľu a slaninu, dame do rozpálenej bravčovej masti a (no a asi šporák zapneme, že?)
  7. Všetko pekne naukladáme na mäso a zabalíme. Použijeme radšej špáradlá ako to, čo je na fotke ...
  8. Takto pekne ukladáme...
  9. Vložíme do rozpálenej masti a zapečieme z jednej strany...
  10. A z druhej strany...
  11. Dusíme tak hodinu. Čas si možeme skrátiť pohárikom.
  12. Stiahneme si postup, ako sa robí ryža ...
  13. Varíme, dusíme, čakáme...
  14. Naložíme na tanier.
  15. A všetko zjeme.