Španielske vtáčky na pokémonský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: egresh69
Dávam sem svoj prvý recept, lebo všetci sem dávajú nejaký
recept, tak aj ja. Celá príprava zodpovedá mojej pomatenej
povahe a tam, kde sa nachádza * - to určite nerobte. Btw. chutilo
to fajn.
4 porcie |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si vyhliadneme kvalitné hovädzie mäso. Najlepšie je sa poobzerať po ulici, sem-tam sa pritrafí. Potom treba trafiť. Niekto hovorí, že je škoda kvôli stehnu zabíjať celú kravu, ale to je vec názoru ... *
- Mäso narežeme na plátky. Nožom.
- Mäso vyklepeme do tenka. Nie moc do tenka, skôr tak akurát ...
- Vajce natvrdo je prežitok. Ja som tam dal omeletu (vajcia, saláma, cibuľa) rozmiešal a kydol na panvicu.
- Netreba zabúdať na uhorky - dajú sa nahradiť aj niečím výbušnejším, ale len pre silné povahy ... *
- Najemno nakrajame cibuľu a slaninu, dame do rozpálenej bravčovej masti a (no a asi šporák zapneme, že?)
- Všetko pekne naukladáme na mäso a zabalíme. Použijeme radšej špáradlá ako to, čo je na fotke ...
- Takto pekne ukladáme...
- Vložíme do rozpálenej masti a zapečieme z jednej strany...
- A z druhej strany...
- Dusíme tak hodinu. Čas si možeme skrátiť pohárikom.
- Stiahneme si postup, ako sa robí ryža ...
- Varíme, dusíme, čakáme...
- Naložíme na tanier.
- A všetko zjeme.