Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Šatôčky:
4 ks
300 g
Plnka:
300 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
100 ml
Omáčka:
100 ml
100 ml
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu oddýchnuť v chlade.

  2. 2

    Plnka: Šupku na paradajke narežeme do kríža, sparíme, olúpeme a pokrájame nadrobno. Na oleji usmažíme posekanú cibuľu a mäso pokrájané na malé kocky. Pridáme nakrájanú paradajku, podlejeme vývarom a dusíme domäkka, dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme. Naplnené cesto nakrájame na šatôčky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode.

  4. 4

    Omáčka: Na troške oleja veľmi krátko urestujeme tenké plátky cesnaku, podlejeme vínom a smotanou, pridáme tymian a redukujeme asi na 2/3 objemu, podľa potreby dochutíme. Pridáme uvarené šatôčky, premiešame a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia