Špaldové mafiny s malinami

angiek - fotkaangiek, 17. júna 2014
Špaldové mafiny s malinami
Foto: angiek

Žlté maliny nám dozrievajú a už ich nestačím jesť čerstvé tak prečo nespraviť napr. mufiny...Možete kľudne zameniť za červené alebo hocijaké iné sezónne ovocie. Zobraziť celý popisŽlté maliny nám dozrievajú a už ich nestačím jesť čerstvé tak prečo nespraviť napr. mufiny...Možete kľudne zameniť za červené alebo hocijaké iné sezónne ovocie. Škoda, že vrch trocha nepraskol, ale chutné sú aj tak.

9
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky 2,5 dcl
0,5 hrnčeka
2 ks
200 ml
50 ml
1/2 ks
Plnka:
 (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Postup je celkom rýchly, všetko okrem malín dáme do misy a zmiešame, mlieko prilievajte postupne, kým vznikne vláčne cesto. Pripravíme si mufinovú formu na plech, vyložíme papierovými košíčkami na mafiny a začneme po lyžiciach dávat cesto, do každého trocha, potom dame pár malín a znova dopĺňame košíčky do 3/4. Mne sa podarilo trocha viac, nechcela som, aby mi zvýšilo cesto.

    Špaldové mafiny s malinami - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme košíčky naplnené, na vrch dáme ďalšie maliny. A hotovo. Dáme piecť.

    Špaldové mafiny s malinami - obrázok 2

Diskusia k receptu

dvorka
Určite upečiem, s čerešňami ktoré práve dozrievajú. Tie Tvoje vyzerajú lákavo. A špaldovú múku som v posledných rokoch zamenila za pšeničnú.
1x angiek
angiek
@dvorka dakujem, je to taka rychlovka, ale chutna :-) mam rada veci zo spaldovej muky, je to zdravsie a aj chutovo je to ine
kakao
Ten olivový olej mi do cesta vôbec nepasuje, nemám rád jeho chuť, zamenil by som ho za iný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia