Špaldové lokše s makom

Autor receptu: paploska

Jeden recept na lokše som už zverejnila, ale tento je jednoduchší a s cestom sa výborne pracuje. Manžel niečo podobné ochutnal na kačacích hodoch a chcel opakovanie :-), tak som skúšala. Nakoniec vznikol chutný a v celku aj rýchly dezert alebo sladká večera.

3
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky popučíme. Do misy pridáme zemiaky, soľ, vajce a múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Múku pridávam podľa potreby, okrem tých 100 g asi 5 g. Z cesta vypracujeme tenké lokše a opekáme na suchej panvici z oboch strán.
  2. Lokše hneď po upečení potrieme ghee alebo roztopeným maslom a klasicky poskladáme.
  3. Mak zmiešame s cukrom a posypeme ním hotové lokše. Na záver lokše výdatne polejeme horúcim roztopeným ghee alebo maslom. Určite si pochutnáte.